Суп з червоної сочевиці – 8 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування супу-пюре з червоної сочевиці

Для початку відварюється сочевиця з картоплею. Далі туди додаються пасеровані цибулю, моркву, корінь селери і помідори. Готовий суп подрібнюється заглибним блендером, після чого розливають по тарілках і подається до столу зі сметаною. Виходить смачне і ніжне блюдо.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сочевиця червона – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 50 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Вода питна – 1 л
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою і очищаємо всі овочі. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а морква з коренем селери натираємо на крупній тертці. Картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і пасеруємо на ньому цибулю з морквою і коренем селери протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. На помідорах робимо хрестоподібний надріз, обдаємо окропом і знімаємо шкірочку.

Крок 4. Далі нарізаємо невеликими шматочками помідори, відправляємо в сковороду до інших овочів, обсмажуємо все ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Крок 5. В підходящу каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Сочевицю два рази промиваємо під проточною водою і відправляємо її в каструлю з киплячою рідиною разом з картоплею і варимо все протягом 7-10 хвилин.

Крок 6. Тепер відправляємо в каструлю обсмажені овочі і варимо до готовності сочевиці з картоплею. В кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Крок 7. За допомогою заглибного блендера подрібнюємо суп до стану пюре. Якщо він здається надто густим, то додаємо гарячу кип’ячену воду до бажаної консистенції.

Крок 8. Розливаємо готовий суп-пюре з червоної сочевиці по тарілках і подаємо до столу зі сметаною. Приємного апетиту!