Соковита свиняча печінка тушкована в сметані з цибулею і морквою
Досить просте, але від того не менш смачне блюдо, до якого ідеально підійде будь-який гарнір. Печінка після гасіння в сметані дуже м’яка, соковита і точно прикрасить будь-який стіл.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Печінка свиняча – 500 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – ½ склянки
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні продукти. Печінку промиваємо, витримуємо близько години в прохолодній воді й обсушуємо. Ріжемо його на шматочки.
2. Наливаємо масло на сковороду і розігріваємо. Накладаємо на сковороду печінку, обсипаємо її сіллю і перцем і смажимо з обох боків до рум’янцю.
3. В цей час очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками.
4. Морква також чистимо і натираємо на крупній тертці.
5. До обсмаженої печінки додаємо нарізані овочі і перемішуємо. Залишаємо смажитися на кілька хвилин, до появи у цибулі золотистого кольору.
6. Накладаємо на сковороду сметану.
7. Заливаємо в сковороду воду, ретельно все перемішуємо. Коли рідина закипить, накриваємо сковороду і тушкуємо печінка на слабкому вогні.
8. Готову печінку подаємо в гарячому вигляді з гарніром на вибір. Приємного апетиту!