Свиняча печінка в сметані з цибулею на сковороді – 4 рецепти з покроковими фото

Соковита свиняча печінка тушкована в сметані з цибулею і морквою

Досить просте, але від того не менш смачне блюдо, до якого ідеально підійде будь-який гарнір. Печінка після гасіння в сметані дуже м’яка, соковита і точно прикрасить будь-який стіл.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – ½ склянки

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти. Печінку промиваємо, витримуємо близько години в прохолодній воді й обсушуємо. Ріжемо його на шматочки.

2. Наливаємо масло на сковороду і розігріваємо. Накладаємо на сковороду печінку, обсипаємо її сіллю і перцем і смажимо з обох боків до рум’янцю.

3. В цей час очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками.

4. Морква також чистимо і натираємо на крупній тертці.

5. До обсмаженої печінки додаємо нарізані овочі і перемішуємо. Залишаємо смажитися на кілька хвилин, до появи у цибулі золотистого кольору.

6. Накладаємо на сковороду сметану.

7. Заливаємо в сковороду воду, ретельно все перемішуємо. Коли рідина закипить, накриваємо сковороду і тушкуємо печінка на слабкому вогні.

8. Готову печінку подаємо в гарячому вигляді з гарніром на вибір. Приємного апетиту!