Свиняча печінка в сметані з цибулею на сковороді – 4 рецепти з покроковими фото

Покроковий рецепт свинячої печінки в підливі з борошна, сметани та цибулі

Приготувати вдома справжній делікатес досить просто: для цього вам всього лише знадобиться свиняча печінка, борошно і сметана. Печінка виходить дуже ніжною в сметанно-борошняні підливі і прекрасно підійде до ваших улюблених гарнірів.

Час готування: 60 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Печінка свиняча – 500 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Печінку промиваємо під проточною водою, очистити від жилок і плівки. Нарізаємо середніми шматочками.

3. Очищаємо цибулю нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо на середньому вогні на 20 грамах вершкового масла до золотистого кольору.

4. На що залишився вершковому маслі обсмажуємо печінку до тих пір, поки вона не «блідий».

5. Додаємо до печінки цибулю і сметану. Заливаємо все водою і залишаємо гаситися під кришкою протягом 15 хвилин.

6. Борошно обсмажуємо до золотистого кольору на сухій сковороді і додаємо її до печінки. Продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще приблизно 3 хвилини.

7. Солимо за смаком і перемішуємо. Знімаємо сковороду з вогню і перед подачею даємо печінки постояти під кришкою ще 10 хвилин. Приємного апетиту!