Свиняча рулька у фользі, запечена в духовці ‑ страва дуже ситна та поживна. Воно може служити закускою на святковому столі, якщо рум’яну рульку красиво оформити і подати. Запікання в фользі дозволяє запакувати весь сік всередині, завдяки чому м’ясо виходить ніжним і соковитим.
Свиняча рулька, запечена у фользі в домашніх умовах
Простіше і швидше всього можна приготувати рульку, попередньо замаринувавши її в спеціях, загорнувши у фольгу і відправити в духовку. Щоб отримати гарний коричневий відтінок скоринки, в маринад обов’язково слід додавати мелену солодку паприку.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свиняча рулька 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 1 цибулина
- Паприка 2 ч. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Часник 1.5 ч. л. (гранульований сушений)
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
- Сіль-3 ч. л.
Процес приготування:
- Як смачно запекти свинячу рульку в фользі в духовці? Вибрати гарну міцну рульку з чистою шкірою без пошкоджень. Вимити її в холодній воді, поскоблить ножем шкіру, знову добре промити. Просушити ніжку за допомогою паперових рушників.
- Щедро натерти рульку сіллю з усіх боків.
- В окремій мисці змішати мелений чорний перець, порошок солодкої паприки, сушений часник і хмелі-сунелі.
- Натерти сумішшю прянощів всю гомілку з усіх боків. Цибулю очистити, нарізати колами і розділити їх на окремі кільця. Помістити свинячу ніжку в просторий целофановий пакет, додати кільця цибулі, лавровий лист і ретельно зав’язати. Покласти пакет зі свининою в холодильник і тримати там 4-5 годин, щоб сіль і запах приправ встигли вбратися в м’ясо.
- За закінчення зазначеного часу, рульку вийняти з пакета. Якщо в деяких частинах з шкіри стерлася паприка, то потрібно взяти ще трохи порошку паприки і натерти їм шкіру гомілки. Перекласти свинячу частина у форму для випічки, вистелену великим шматком фольги.
- Щільно закрутити зі всіх сторін рульку у фольгу і поставити в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку.
- За 2 години розкрити фольгу. Якщо за цей час м’ясо не отсоединилось від великої кістки, додати до часу ще 25-30 хв. Біля самої рульки на дні форми буде накопичуватися жир. У жир періодично вмочувати силіконову кисть і змащувати нею шкіру рульки, щоб вона залишалася досить м’якою і не пригоріла.
- Готову свинячу рульку вийняти з фольги, перекласти на тарілку, декорувати свіжою зеленню і подавати з домашніми соліннями і хлібом.
Приємного апетиту!
Рулет зі свинячої рульки у фользі
Всіма улюблені рулети і закуски можна готувати вдома самостійно, це гарантія того, що в результаті в рулеті виявляться тільки корисні і перевірені інгредієнти. Рулет зі свинячої рульки, приготований в духовці у фользі, дивно виходить соковитим, ароматним і просоченим жирком.
Час готування: 10 годин.
Порцій: 9.
Склад:
- Рулька свиняча – 1,4 кг;
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
- Паприка червона сушена – 0,5 ч. л.;
- Паприка сушена зелена – 0,5 ч. л.;
- Часник сушений гранульований – 0,5 ч. л.;
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинячу частина добре промити в холодній воді і витерти паперовими рушниками.
2. Зробити надріз вздовж кістки і обережно відокремити від кістки м’ясо, не пошкоджуючи саме м’ясо і шкуру.
3. Окремо в мисці з’єднати два види паприки, часник, сіль і перець, можна покласти також свої улюблені прянощі.
4. Натерти свинину з усіх сторін сумішшю приправ і сіллю.
5. Згорнути м’ясо рулетом шкіркою назовні, краї рулету підвернути всередину і помістити рулет у формувальну сітку. Щоб цей процес пройшов менш трудомістко, можна покласти рулет в картонну трубу, а на неї вже натягнути сітку.
6. Трубку з картону прибрати, а кінці сітки зв’язати нитками.
7. Обернути навколо рулету декілька шарів фольги, укласти заготовку в форму для запікання і поставити в духовку. Запікати при температурі 200 градусів близько 1-1,5 годин.
8. Через вказаний відрізок часу акуратно прибрати фольгу і запікати рулет ще 7-10 хв. без неї.
9. Коли шкірка на рулеті зарум’яниться, вийняти його з духовки, залишити остигати на столі, а потім прибрати в холодильник на 9-10 годин дозріти і устоятися. Далі вироби можна прибрати сітку, нарізати скибками і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Рулька у фользі в духовці з гірчицею і медом
Рецепт свинячий ляшки по-баварськи з пікантною гірчицею, пахучим медом і соєвим соусом дозволить вам отримати страву до вечері, за смаком нічим не уступає ресторанному меню. Така рулька має красиву хрустку скоринку і виходить завжди, навіть у початківців кулінарів.
Час приготування: 2 години 10 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Рулька свиняча – 900 г;
- Часник – 8 зубчиків;
- Імбир – 6 кружечків;
- Соус соєвий – 2 ст. л.;
- Мед – 2 ст. л.;
- Гірчиця – 1 ст. л. (звичайна з банки);
- Кетчуп або томатна паста – 1 ст. л.;
- Сіль морська екстра – за своїм смаком.
Процес приготування:
1. Свинячу частина добре вимити, обпалити волоски, якщо є, і поскоблить. Обсушити свинину паперовими рушниками і зробити надрізи глибоко хрест-навхрест в м’ясі і шкірці. Натерти голяшку сіллю, для натирання шкіри, солі краще взяти побільше. Три часточки часнику очистити і видавити через прес, натерти цією кашкою свинину з усіх боків.
2. У мисці змішати гірчицю, 1 ст. л. меду і половину соєвого соусу. Це буде перший маринад.
3. Промазати свинячу частина маринадом з усіх боків, обов’язково промазуючи всі надрізи на шкірі, щоб туди заходив маринад і просочував м’ясо.
4. Залишки часнику очистити, нарізати часточками. Імбир теж нарізати пластинками. Перемішати їх з сіллю, щоб просолити рульку зсередини.
5. Нашпигувати шматочками свинину імбиру і часнику з сіллю.
6. Деко вистелити фольгою (2-3 шари), покласти на неї рульку. Прикрити м’ясо зверху шаром фольги і прибрати в духовку при температурі 180 градусів на 1 годину.
7. Для другого маринаду перемішати залишки меду, соєвого соусу, кетчупу.
8. Витягнути рульку, зняти з неї фольгу і промазати другим маринадом з усіх боків. Прибрати м’ясо в духовку і запікати приблизно 25 хв. Знову промазати голяшку маринадом і дати запектися в духовці протягом 15 хв, поки не з’явиться гарна золотава скоринка.
9. Готову рульку дістати з духовки, прибрати фольгу. Подавати з запеченими овочами або тушкованою квашеною капустою.
Приємного апетиту!
Рулька у фользі в духовці з картоплею
Досить просте блюдо, яке можна приготувати до недільного обіду на всю сім’ю. Голяшку потрібно купувати саме задню, передня нога годиться швидше для холодцю. Якщо не хочете отримати гостра пряна страва, перець-чилі можна не додавати.
Час приготування: 2 години 35 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Рулька свиняча – 1,6 кг;
- Картопля – 1 кг;
- Моркву – 180 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Часник – 1 головка;
- Перець чилі – 1 шт.;
- Стебло селери – 2-3 шт.;
- Петрушка – 1 корінь;
- Селера сушений – 1 пучок;
- лавровий Лист – 4 шт.;
- Насіння фенхелю – 1 ч. л.;
- Зерна коріандру – 1 ч. л.;
- Майонез – 2 ст. л.;
- Масло рослинне, сіль, перець мелений чорний і червоний – по своєму смаку.
Процес приготування:
1. У глибоку каструлю покласти вимитий корінь петрушки, лаврове листя, селера сушений.
2. Рульку промити, вискобліть і знову сполоснути в холодній воді, покласти на трави в каструлю.
3. Цибулю вимити, чистити його не потрібно, порізати на кілька частин. Цибулиння дасть золотистий колір. Зняти шкірку з зубчиків часнику, порізати їх навпіл. Додати в каструлю часник і цибулю.
4. Залити голяшку холодною водою таким чином, щоб вона повністю покрила м’ясо.
5. Всипати в каструлю сіль, додати фенхель, зерна коріандру, покласти стручок чилі.
6. Додати в каструлю до м’яса стебла селери, щільно накрити кришкою і поставити на вогонь, довести до кипіння. Коли бульйон закипить, зняти піну ложкою, знизити вогонь до мінімуму і варити м’ясо 2 години.
7. З картоплі зняти шкірку, великі екземпляри порізати навпіл, картоплю подрібніше, залишити цілою. Морква поскоблить, обрізати кінці. Покласти очищені овочі в бульйон за півгодини до кінця варіння.
8. Зняти бульйон з вогню, м’ясо з овочами дістати і викласти на паперові рушники. У форму для випічки покласти варені овочі. Рульку змастити майонезом, посипати насінням коріандру і фенхелем, загорнути у фольгу. Картоплю і моркву полити рослинним маслом. Запікати при температурі 210 градусів близько півгодини, за 5 хв. до закінчення приготування зняти з м’яса фольгу, щоб отримати гарну скоринку. Дістати форму з блюдом з духовки.
9. Подавати свинячу рульку з картоплею в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Рулька у фользі в духовці з часником
Запечена свиняча рулька з пікантним часниковим ароматом готується досить просто, головне добре промазати м’ясо маринадом, щоб згодом воно було м’яким і заповненим. Таке блюдо добре подавати з картоплею в мундирі або салатом зі свіжих овочів.
Час приготування: 2 години 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Рулька свиняча – 1,4 кг;
- Часник – 1 головка;
- Коріандр – 1 ч. л.;
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Приготувати маринад: з’єднати в одній посуді мелений чорний перець, мелений коріандр, рослинне масло, сіль. Додати натертий на дрібній тертці очищений часник.
2. Масу для маринаду ретельно перемішати до об’єднання.
3. Рульку промити, обсушити і зробити по центру надріз до самої кістки.
4. Зрізати акуратно м’ясо з кістки з трьох сторін, не пошкодивши його і шкірку. З кістки м’ясо до кінця не знімати, кістка в центрі залишити висіти на деякій кількості м’яса.
5. Обмазати м’ясо часниковим маринадом. Уздовж кістки в м’ясі зробити не дуже глибокі надрізи, щоб соки маринаду краще просочили свинину.
6. Загорнути рульку навколо кістки в рулет, перетягнути і зафіксувати за допомогою шпагату. Зверху натерти залишками маринаду. Загорнути рульку в декілька шарів фольги і покласти у форму для запікання.
7. Прибрати форму зі свининою в попередньо нагріту до 190 градусів духовку і запікати близько 1,5 годин. Далі фольгу відкрити, знизити температуру до 170 градусів і запікати м’ясо ще близько 15 хв. Довше тримати не треба, щоб часник не почав горіти. Подавати до столу рульку гарячою з гарніром або остудити, зняти м’ясо з кістки, нарізати і подати в якості холодної закуски.
Приємного апетиту!
Рулька у фользі в духовці з соєвим соусом
Блюдо, яке обов’язково оцінить будь-який чоловік, ‑ запечені в маринаді з соєвого соусу свинячі рульки. Свинина виходить, як з картинки: апетитна, зажаристая коричнева скоринка приховує під собою ніжне м’ясо, яке тане в роті.
Час готування: 8 годин.
Порцій: 14.
Склад:
- свинячі Рульки – 4 кг;
- Соус соєвий – 180 мл;
- Часник – 6 зубчиків;
- лавровий Лист – 3 шт.;
- Мед – 3 ст. л.;
- Перець запашний горошком – 7 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Сіль, перець мелений чорний – за своїм смаком.
Процес приготування:
1. Свинячі рульки вимити, поскоблить волоски, знову промити. Скласти в глибоку каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь.
2. Коли вода закипить, вогонь зменшити до маленького. Не забувати під час варіння знімати пінку. Додати очищену цибулю, горошини перцю, лаврові листи і сіль за смаком. Варити протягом 2 годин.
3. Для маринаду змішати мед, соєвий соус, подрібнений часник і мелений перець. Все добре перемішати, поки мед не розчиниться. Якщо мед трохи зацукрувався, його потрібно попередньо прогріти прямо в банку на водяній бані до моменту плинності.
4. Зварені свинячі рульки залити підготовленим маринадом і залишити маринуватися протягом 4 годин. Час від часу перевертати рульки в маринаді, щоб він рівномірно просочував все м’ясо.
5. Деко застелити фольгою. Перекласти свинину на деко, зверху полити маринадом. Загорнути фольгу зверху на голяшки і прибрати деко в нагріту до 200 градусів духовку на 1,5 години.
6. Після закінчення зазначеного часу духовку відкрити і зняти зверху з м’яса фольгу. Запікати в духовці до отримання красивого золотистої скоринки (близько 15-20 хвилин).
7. Деко з рульками витягнути з духовки і злегка остудити.
8. Подавати м’ясо з печеною картоплею і квашеною капустою.
Приємного апетиту!
Рулька у фользі в духовці з овочами
Хоч і кажуть, що в рульки знаходиться жорстке м’ясо, цього не варто вірити: головне свинину правильно запекти. Вибрати рульку потрібно від 1,5 кг, оскільки якщо вона менше, там будуть одна шкіра та кості. Пропонуємо запекти голяшку разом з овочами, дають додатковий сік, який просочить м’ясо.
Час готування: 10 годин.
Порцій: 6.
Склад:
- Рулька свиняча – 1,6 кг;
- Морква – 4 шт.;
- Гірчиця із зернами – 1 ст. л.;
- Часник – 4 зубчики;
- Сіль – на смак;
- Стебло селери – по своєму смаку;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- Масло оливкове – 4 ст. л.;
- Соус соєвий – 130 мл;
- Суміш перців, прованські трави – по своєму смаку.
Процес приготування:
1. Добре промити рульку, поскоблить від бруду, знову промити і обсушити паперовими рушниками. За допомогою гострого ножа зробити в шкурі надрізи, щоб краще добре просочилося м’ясо.
2. З усіх боків натерти голяшку крупною сіллю.
3. Для маринаду змішати оливкову олію, соєвий соус, гірчицю, рідкий або розтоплений мед, суміш перців і улюблені приправи, видавити туди ж часточки часнику через прес. Ретельно перемішати.
4. Натерти цим маринадом свинячу частина з усіх боків, промазати під шкіркою, де це виходить.
5. Укласти свинячу ніжку в каструлю, зверху полити залишками маринаду, закрити і поставити на ніч у холодильник. Кілька разів протягом ночі рульку перевернути, щоб рівномірно розподілити маринад по м’ясу.
6. Вранці очистити цибулю з морквою, порізати стебло селери, цибулю нарізати півкільцями.
7. Моркву порізати уздовж навпіл і кожну половину нарізати півкільцями.
8. Форму для випічки змастити рослинним маслом, викласти в неї овочі, злегка підсолити і перемішати.
9. Поверх овочевий подушки викласти рульку і полити маринадом. Посипати все шматочками селери.
10. Накрити форму з овочами і м’ясом фольгою з усіх боків і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 2 години. Через зазначений проміжок часу фольгу зняти, рульку перевернути, полити її виділився жиром і запікати ще півгодини до утворення золотистої скоринки.
11. Подавати добре потушенную рульку на подушці з овочів, з якими вона запікалася.
Приємного апетиту!