Свинячі реберця в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування свинячих реберець з овочами в духовці

Апетитні свинячі реберця можна приготувати в духовці разом з овочами. Соковите блюдо підійде для яскравого вечері у великій компанії. Можна подавати з різними соусами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 250 гр.
  • Цибуля порей – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави сушені – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра промиваємо і ділимо на невеликі частини.

Крок 2. Занурюємо продукт в глибоку миску. Заливаємо його соєвим соусом, солимо, розмішуємо і маринуємо 15 хвилин.

Крок 3. Очищаємо від шкірки картоплю. Промиваємо його і нарізаємо брусочками середнього розміру.

Крок 4. Посипаємо картоплю сушеними травами і невеликою кількістю солі.

Крок 5. Розмішуємо продукт зі спеціями.

Крок 6. Промиваємо цибулю порей і ріжемо його тонкими кружечками.

Крок 7. Помідори поділяємо на 2-4 частини. Залежить від розміру.

Крок 8. Від насіння і шкірки баклажани очищаємо. Розділяємо його на невеликі кубики.

Крок 9. В окремий посуд вливаємо олію. Розмішуємо до нього сіль і мелений перець, продавлюємо зубчики часнику.

Крок 10. Мариновані реберця викладаємо у форму для випікання. Зверху розподіляємо овочі.

Крок 11. Поливаємо рослинним маслом блюдо зі спеціями.

Крок 12. Відправляємо заготовку в духовку на 1-1,5 години. Оптимальна температура для готування – 180 градусів.

Крок 13. Ароматні свинячі реберця з овочами готові! Викладайте страву на тарілку і подавайте до столу.