Покроковий рецепт приготування свинячих реберець з овочами в духовці
Апетитні свинячі реберця можна приготувати в духовці разом з овочами. Соковите блюдо підійде для яскравого вечері у великій компанії. Можна подавати з різними соусами.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 0,5 кг
- Картопля – 1 кг
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори – 250 гр.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави сушені – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі ребра промиваємо і ділимо на невеликі частини.
Крок 2. Занурюємо продукт в глибоку миску. Заливаємо його соєвим соусом, солимо, розмішуємо і маринуємо 15 хвилин.
Крок 3. Очищаємо від шкірки картоплю. Промиваємо його і нарізаємо брусочками середнього розміру.
Крок 4. Посипаємо картоплю сушеними травами і невеликою кількістю солі.
Крок 5. Розмішуємо продукт зі спеціями.
Крок 6. Промиваємо цибулю порей і ріжемо його тонкими кружечками.
Крок 7. Помідори поділяємо на 2-4 частини. Залежить від розміру.
Крок 8. Від насіння і шкірки баклажани очищаємо. Розділяємо його на невеликі кубики.
Крок 9. В окремий посуд вливаємо олію. Розмішуємо до нього сіль і мелений перець, продавлюємо зубчики часнику.
Крок 10. Мариновані реберця викладаємо у форму для випікання. Зверху розподіляємо овочі.
Крок 11. Поливаємо рослинним маслом блюдо зі спеціями.
Крок 12. Відправляємо заготовку в духовку на 1-1,5 години. Оптимальна температура для готування – 180 градусів.
Крок 13. Ароматні свинячі реберця з овочами готові! Викладайте страву на тарілку і подавайте до столу.