Свинячі реберця в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно запекти свинячі реберця з грибами в духовці?

Ситне і яскраве домашнє блюдо на вечерю можна приготувати з свинячих реберець і грибів в духовці. Частування ідеально доповнять свіжі овочі, ароматна зелень або маринади.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі ребра промиваємо під водою і поділяємо на невеликі частини.

Крок 2. М’ясний продукт кладемо в глибоку посуд. Сюди ж кладемо кільця ріпчастої цибулі. Посипаємо інгредієнти сіллю і перцем, розмішуємо і маринуємо 15 хвилин.

Крок 3. В цей час промиваємо печериці і нарізаємо їх на четвертинки.

Крок 4. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими пластинами. Посипаємо продукт сіллю.

Крок 5. У форму для випікання викладаємо мариновані ребра. Посипаємо їх грибами і накриваємо картопляними пластинами. Запікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.

Крок 6. Готову страву перекладаємо на тарілку, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу!