Соковиті відбивні зі свинячого карбонаду
Для соковитих відбивних найкраще підходить свинячий карбонад, адже його м’ясо саме по собі соковите і ніжне, так і нарізати порційними шматками досить зручно. Маринуємо карбонад перед смаженням у суміші пряних трав з соком лимона і оливкової олії. Паніруємо тільки в борошні, яка сформує хрустку скоринку і збереже сік всередині відбивних. Смажимо на звичайній сковороді.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Свинячий карбонад – 200 гр.
- Пряні трави – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сік лимона – 1/2 ч. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для відбивних беремо свіжий карбонад або розморожений в природних умовах. Перед смаженням м’ясо необхідно витримати деякий час при домашньої температурі і мити його небажано. Нарізаємо карбонад шматочками товщиною до 1 див.
Крок 2. Потім кожен шматок карбонаду загортаємо в харчову плівку, щоб не порушити структуру м’ясних волокон, і трохи відбиваємо молоточком.
Крок 3. У чашці змішуємо будь-які (за смаком) пряні трави з сіллю, лимонним соком і оливковою олією. Цим маринадом змащуємо з обох сторін відбивні, складаємо їх на тарілку і залишаємо на 30 хвилин для маринування.
Крок 4. Після закінчення цього часу серветкою прибираємо з відбивних зайву вологу, щоб шар панірування не вийшов товстим. Потім шматочки з двох сторін у борошні.
Крок 5. У сковорідці з товстим дном розігріваємо рослинне масло. Потім перекладаємо відбивні на сковорідку і не більше 2 відразу, щоб м’ясо добре просмажене.
Крок 6. Смажимо відбивні на середньому вогні і по 5 хвилин з кожної сторони. Можна їх обсмажувати двічі по 2,5–3 хвилини, щоб утворилася хрустка скоринка. Обсмажені відбивні гарячими загортаємо на 10 хвилин у фольгу, щоб м’ясний сік розподілився по всьому шматочку м’яса, і смажимо другу порцію. Соковиті відбивні зі свинячого карбонаду готові. Подаємо до столу з гарніром і овочами. Приємного апетиту!