М’ясо по-французьки з помідорами, цибулею і сиром в духовці
З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом смачного гарячого блюда, яке сподобається абсолютно всім, хто його спробує. М’ясо по-французьки з помідорами, цибулею і сиром, приготовлена в духовці, виходять ніжним, соковитим і дуже апетитним.
- Час готування: 1 година 10 хвилин
- Час приготування: 20 хвилин
- Порцій – 10
Інгредієнти:
- Сир твердий – 150 гр.
- Свинина – 1,2 кг
- Помідори – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Майонез – 2 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
1. Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачного м’яса по-французьки з помідорами, цибулею і сиром.
2. Ретельно вимийте м’ясо під прохолодною проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на шматочки товщиною 2-2,5 сантиметра.
3. Застеліть поліетиленовим пакетом або оберніть харчовою плівкою і добре відбийте кухонним молоточком з двох сторін.
4. Підготуйте лист. Застеліть його фольгою.
5. Викладіть шматочки свинини.
6. Помідори ретельно промийте в проточній прохолодній воді, потім обсушити паперовими рушниками. Після чого акуратно видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками завтовшки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою, наріжте тонкими півкільцями.
7. М’ясо змастіть невеликою кількістю майонезу, скориставшись силіконової пензликом, трохи посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
8. На підготовлене м’ясо викладіть півкільця цибулі і кружечки помідорів, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.
9. Твердий сир подрібніть, скориставшись великою теркою. А потім присипте блюдо натертим на крупній тертці твердим сиром.
10. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте м’ясо по-французьки 40-45 хвилин. Після чого акуратно вийміть деко, трохи остудіть страву.
11. Подавайте гаряче м’ясо по-французьки з помідорами, цибулею і сиром на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!