Свинина цілим шматком, запечена в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Соковитий шматок шийки свинини, запечений у фользі

Запечене м’ясо виглядає апетитно і красиво на будь-якому столі. Частини шиї свинини виходять більш ніжними і соковитими, якщо запекти їх в духовці з ароматними спеціями. Гарнір для такого делікатесу вибирайте за власним смаком.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Шия свиняча – 1 кг
  • Часник – 12 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль –за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину помийте і обсушіть.

2. Часник очистіть і дрібно наріжте ножем. У мисці змішайте часник, сіль і мелений перець.

3. Пряною сумішшю натріть шматок свинини.

4. Оберніть свинину у фольгу. Щоб згорток вийшов більш герметичним, оберніть м’ясо в декілька шарів фольги.

5. Запікайте м’ясо в духовці при 200 градусах 60-80 хвилин. Дайте свинині повністю охолонути у фользі. М’ясо наріжте, а сік, що виділився можна додати до гарніру або намазати на булочку.

Приємного апетиту!