Соковитий шматок шийки свинини, запечений у фользі
Запечене м’ясо виглядає апетитно і красиво на будь-якому столі. Частини шиї свинини виходять більш ніжними і соковитими, якщо запекти їх в духовці з ароматними спеціями. Гарнір для такого делікатесу вибирайте за власним смаком.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Шия свиняча – 1 кг
- Часник – 12 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль –за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину помийте і обсушіть.
2. Часник очистіть і дрібно наріжте ножем. У мисці змішайте часник, сіль і мелений перець.
3. Пряною сумішшю натріть шматок свинини.
4. Оберніть свинину у фольгу. Щоб згорток вийшов більш герметичним, оберніть м’ясо в декілька шарів фольги.
5. Запікайте м’ясо в духовці при 200 градусах 60-80 хвилин. Дайте свинині повністю охолонути у фользі. М’ясо наріжте, а сік, що виділився можна додати до гарніру або намазати на булочку.
Приємного апетиту!