Свинина цілим шматком, запечена в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування буженини з свинини у фользі

Буженина – вид м’яса, який користується особливою популярністю. А якщо запекти її в духовці, то воно виходить у міру пряним і не жирним. Відмінний спосіб урізноманітнити своє повсякденне меню і додати м’ясних делікатесів на святковий стіл.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Окіст свинячий – 1 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Гірчиця – 3 ч. л.
  • Розмарин сухий – 1 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте сухі спеції і сіль.

2. Свинину помийте, обсушіть, зробіть невеликі надрізи і вставте в них зубчики часнику.

3. Потім м’ясо ретельно натріть спеціями і сіллю.

4. З допомогою силіконової пензлика нанесіть на м’ясо гірчицю. Перекладіть м’ясо в миску, затягніть її харчовою плівкою і поставте маринуватися в холодильник на 5-8 годин.

5. Після маринування загорніть м’ясо у фольгу у кілька шарів. Згорток покладіть на деко і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години. Готову буженину залиште в духовці до повного охолодження.

6. Буженину подавайте в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!