Покроковий рецепт приготування буженини з свинини у фользі
Буженина – вид м’яса, який користується особливою популярністю. А якщо запекти її в духовці, то воно виходить у міру пряним і не жирним. Відмінний спосіб урізноманітнити своє повсякденне меню і додати м’ясних делікатесів на святковий стіл.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Окіст свинячий – 1 кг
- Часник – 10 зуб.
- Гірчиця – 3 ч. л.
- Розмарин сухий – 1 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте сухі спеції і сіль.
2. Свинину помийте, обсушіть, зробіть невеликі надрізи і вставте в них зубчики часнику.
3. Потім м’ясо ретельно натріть спеціями і сіллю.
4. З допомогою силіконової пензлика нанесіть на м’ясо гірчицю. Перекладіть м’ясо в миску, затягніть її харчовою плівкою і поставте маринуватися в холодильник на 5-8 годин.
5. Після маринування загорніть м’ясо у фольгу у кілька шарів. Згорток покладіть на деко і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години. Готову буженину залиште в духовці до повного охолодження.
6. Буженину подавайте в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!