Свинина з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина з грибами – це просте у виконанні та дуже смачна страва для ваших домашніх обідів чи свят. Якщо хочете урізноманітнити звичне меню та порадувати рідних, то обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну добірку із десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Свинина з грибами, запечена в духовці

Свинина з грибами, запечена у духовці, порадує своїм ніжним смаком та соковитістю. Таке апетитне частування можна подавати до столу з овочами чи іншими гарнірами до смаку. Ваші близькі не зможуть встояти перед яскравою стравою. Спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом!

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Свинина – 700 гр.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Печериці мариновані – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 мл.
  • Мінеральна вода – 100 мл. (газована)
  • Гірчиця – 1 ст.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Петрушка – 3 гілки
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки

Процес приготування:

Свинина із грибами готується дуже просто. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її.

Промиваємо та обсушуємо м’ясо, потім обробляємо його на невеликі шматочки.

У глибоку миску кладемо свинину, цибулю, гірчицю, сіль та перець. Добре перемішуємо.

Вливаємо мінеральну воду та знову перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 2 години, але можна і довше.

Промиваємо свіжі гриби і ріжемо їх платівками.

Кладемо в сковороду з олією.

Обсмажуємо до рум’янцю близько 6-7 хвилин.

Підготуємо шість шматків фольги на кожну порцію. Кладемо фольгу в глибоку миску і формуємо ямку.

У ямки з фольги кладемо свинину.

Також кладемо обсмажені гриби та мариновані.

Загортаємо кожну заготівлю.

Перекладаємо заготовки на лист.

Запікаємо 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. Розкриваємо фольгу та запікаємо ще 15-20 хвилин.

Свинина з грибами, запечена в духовці, готова. Можна подавати до столу, прикрасивши зеленню!

Свинина з грибами та сиром у духовці

Свинина з грибами та сиром у духовці відмінно урізноманітнює ваше домашнє меню, а також порадує простим кулінарним процесом. Для простого приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе та близьких апетитним частуванням!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 200 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. Чистимо гриби та ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю з грибами до рум’янцю.

Крок 4. Свинину обробляють на порційні шматочки, потім відбиваємо їх кухонним молоточком.

Крок 5. Викладаємо м’ясо у форму для запікання, посипаємо сіллю.

Крок 6. Кладемо на свинину обсмажені гриби із цибулею.

Крок 7. Посипаємо заготовки тертим сиром.

Крок 8. Обмазуємо це майонезом.

Крок 9. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 10. Свинина з грибами та сиром у духовці готова. Подавайте до столу!

Свинина з грибами, сиром та помідорами по-французьки в духовці

Свинина з грибами, сиром та помідорами по-французьки в духовці – яскрава та неймовірно смачна страва для вашого столу. Урізноманітнюйте своє меню за допомогою перевіреного рецепту з покроковими фото з нашої збірки. Готовий продукт вийде неймовірно апетитним та поживним.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 700 гр.
  • Гриби печериці – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 2 гілки.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Розморожуємо свинину, промиваємо гриби та помідори.

Крок 2. Ріжемо печериці кубиками чи пластинками.

Крок 3. Помідори ріжемо півкухлями.

Крок 4. М’ясо обробляємо на невеликі шматочки. Відбиваємо, солимо і перчимо. Викладаємо на лист з промасленим папером.

Крок 5. Закриваємо м’ясо грибами та помідорами. Відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 6. Далі посипаємо частування тертим сиром та зеленню. Запікаємо ще 5 хвилин.

Крок 7. Свинина з грибами, сиром та помідорами по-французьки в духовці готова. Подавайте до столу!

Свинина з грибами у горщику

Свинина з грибами у горщику – цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями, яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та розрізаємо картоплю з грибами на невеликі частини. Свинину і цибулю нарізаємо кубиками.

Крок 2. Обсмажуємо м’ясо з цибулею до золотистої скориночки в сковороді. Перекладаємо в горщик, що підходить для запікання.

Крок 3. Далі швидко смажимо картоплю не до готовності, а до рум’янцю. Потім додаємо печериці.

Крок 4. Викладаємо всі заготовки в горщик. Додаємо сіль та мелений перець за смаком.

Крок 5. Обмазуємо вміст горщика сметаною.

Крок 6. Сир можна натерти на тертці або нарізати тонкими пластинками. Кладемо його в горщик із вмістом. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Свинина з грибами у горщику готова. Подавайте апетитне частування до столу!

Свинина з цибулею та грибами на сковороді

Свинина з цибулею та грибами на сковороді порадує вас яскравим смаком, поживними властивостями та апетитним зовнішнім виглядом. Така страва стане чудовим рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 350 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​40 мл.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ріжемо невеликими шматочками і кладемо їх на сковороду з олією.

Крок 2. Смажимо м’ясо до легкої рум’яної скоринки.

Крок 3. Кладемо сюди півкільця цибулі, перемішуємо і смажимо близько 7 хвилин.

Крок 4. Викладаємо гриби, заздалегідь нарізані тонкими пластинками. Солимо і висипаємо спеції.

Крок 5. Смажимо до яскравого рум’янцю всіх інгредієнтів. На це піде близько 10 хвилин.

Крок 6. Вливаємо сюди воду, змішану із майонезом. Зменшуємо вогонь.

Крок 7. Закриваємо кришкою і томимо близько 15 хвилин до готовності.

Крок 8. Свинина з цибулею та грибами на сковороді готова. Подавайте до столу з гарніром до смаку.

Смажена свинина з картоплею та грибами на сковороді

Смажена свинина з картоплею та грибами на сковороді – це апетитна страва для вашого домашнього столу. Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком та поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Гриби печериці – 250 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сметана – 140 г.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ч.л.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Окріп – 280 мл.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю на олії до прозорого стану.

Крок 3. Свинину ріжемо невеликими шматками і відправляємо до цибулі.

Крок 4. Смажити продукти близько 5 хвилин на сильному вогні до рум’янцю, постійно помішуючи.

Крок 5. Ріжемо невеликими пластинками гриби та відправляємо їх у сковороду. Смажимо ще 7-8 хвилин. Солимо і перчимо.

Крок 6. Додаємо лавровий лист і вливаємо 120 мл окропу.

Крок 7. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і гасимо під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 8. Очищаємо картоплю та ріжемо її середніми кубиками. Викладаємо у сковороду. Вливаємо ще 160 мл і томимо знову близько 20 хвилин під кришкою.

Крок 9. Додаємо сметану та перемішуємо.

Крок 10. Гасимо під кришкою близько трьох хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 11. Смажена свинина з картоплею та грибами на сковороді готова. Посипайте ароматною зеленню та подавайте до столу!

Тушкована свинина з грибами у сметанному соусі

Тушкована свинина з грибами у сметанному соусі нікого не залишить байдужим. Така смачна і поживна страва стане чудовим рішенням для сімейного обіду або вечері. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр.
  • Гриби печериці – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Спеції для м’яса – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину, обсушуємо та ріжемо невеликими брусочками.

Крок 2. Ріжемо тонкими платівками гриби. Дрібно рубаємо очищену моркву та цибулю.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії близько 5 хвилин. Додаємо моркву та готуємо ще 7-8 хвилин.

Крок 4. Приєднуємо гриби, перемішуємо та смажимо ще близько 10 хвилин.

Крок 5. В окремій сковороді швидко обсмажуємо свинину до рум’янцю. Солимо і перчимо.

Крок 6. Викладаємо м’ясо до овочів та поливаємо сметаною.

Крок 7. Перемішуємо та гасимо під кришкою після закипання близько 5 хвилин.

Крок 8. Тушена свинина з грибами у сметанному соусі готова. Подавайте до столу з гарніром до смаку.

Свинина з грибами у вершковому соусі

Свинина з грибами у вершковому соусі приємно здивує вас своїм насиченим та соковитим смаком. Апетитна страва стане справжньою окрасою для вашого столу. Чудова ідея для сімейного обіду чи вечері. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Гриби печериці – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вершки 15% – 100 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Італійські трави – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі очищаємо, гриби та свинину заздалегідь промиваємо.

Крок 2. Ріжемо м’ясо невеликими шматочками.

Крок 3. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо печериці.

Крок 5. Тонкими платівками обробляємо часник.

Крок 6. Викладаємо м’ясо, гриби та овочі в чашу мультиварки.

Крок 7. Солимо, посипаємо спеціями та поливаємо вершками. Добре все перемішуємо.

Крок 8. Готуємо страву в режимі гасіння 30 хвилин.

Крок 9. Свинина з грибами у вершковому соусі готова. Прикрашайте зеленню та подавайте до столу!

Відбивні зі свинини з грибами

Відбивні зі свинини з грибами – це апетитна страва для домашнього або святкового столу. Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Майонез – 1,5 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, гриби – платівками.

Крок 2. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю з грибами. Готуємо близько 10 хвилин при постійному помішуванні.

Крок 3. Нарізаємо свинину пластинами. Солимо і перчимо.

Крок 4. Обережно відбиваємо кожен шматок м’яса.

Крок 5. Викладаємо відбивні у форму для запікання. Обмазуємо майонезом та гірчицею.

Крок 6. Доповнюємо обсмаженими грибами із цибулею.

Крок 7. Твердий сир натираємо на тертці.

Крок 8. Посипаємо м’ясо із грибами сиром.

Крок 9. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 10. Відбивні зі свинини із грибами готові. Подавайте до столу!

Смажене з м’яса свинини з грибами

Смажене з м’яса свинини з грибами – це неймовірно смачна та улюблена у багатьох сім’ях страва. Його можна подавати до ситного обіду чи вечері. Для простого приготування в домашніх умовах, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями з нашої збірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Гриби лісові – 500 грн.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець чилі сушений – до смаку.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Мука – 1 ч.л.
  • Цукор коричневий – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо лісові гриби та відварюємо їх до готовності. Можна використовувати звичайні печериці, тоді відварювати їх не потрібно.

Крок 2. Свинину ріжемо на невеликі частини і викладаємо в сковороду з олією.

Крок 3. Обсмажуємо м’ясо до рум’янцю та доповнюємо сушеними стручками перцю чилі.

Крок 4. Кладемо сюди гриби, які попередньо відкидаємо на друшляк та відокремлюємо від рідини. Обсмажуємо всі разом 10 хвилин, солимо і перчимо.

Крок 5. Вимішуємо соєвий соус з борошном та коричневим цукром.

Крок 6. Отриманий соус вливаємо в жарку. Перемішуємо та готуємо ще пару хвилин.

Крок 7. Смажене з м’яса свинини з грибами готове. Подавайте до столу!