Смажена свинина з картоплею та грибами на сковороді
Смажена свинина з картоплею та грибами на сковороді – це апетитна страва для вашого домашнього столу. Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком та поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Гриби печериці – 250 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сметана – 140 г.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – ч.л.
- Олія – 4 ст.л.
- Окріп – 280 мл.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 2. Обсмажуємо цибулю на олії до прозорого стану.
Крок 3. Свинину ріжемо невеликими шматками і відправляємо до цибулі.
Крок 4. Смажити продукти близько 5 хвилин на сильному вогні до рум’янцю, постійно помішуючи.
Крок 5. Ріжемо невеликими пластинками гриби та відправляємо їх у сковороду. Смажимо ще 7-8 хвилин. Солимо і перчимо.
Крок 6. Додаємо лавровий лист і вливаємо 120 мл окропу.
Крок 7. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і гасимо під кришкою близько 20 хвилин.
Крок 8. Очищаємо картоплю та ріжемо її середніми кубиками. Викладаємо у сковороду. Вливаємо ще 160 мл і томимо знову близько 20 хвилин під кришкою.
Крок 9. Додаємо сметану та перемішуємо.
Крок 10. Гасимо під кришкою близько трьох хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 11. Смажена свинина з картоплею та грибами на сковороді готова. Посипайте ароматною зеленню та подавайте до столу!