Сир із сиру у домашніх умовах – 8 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт плавленого сиру з сиру

З сиру можна вдома, досить швидко приготувати плавлений сир, який відрізняє тягуча гладка; консистенція і насичений смак. Щоб сир розплавився, потрібні спеціальні солі — плавители, і в домашніх умовах їх замінює харчова сода. Але для отримання ефекту плавлення соді потрібна молочна кислота, тому сир повинен бути достатньо кислим, інакше не розплавиться. Такий сир краще готувати на основі домашнього сиру з кисломолочних продуктів.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Сир домашній – 0.5 кг
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування плавленого сиру з сиру потрібна парова лазня, так як плавлення відбувається при температурі 75-95°С і на відкритому вогні це зробити неможливо. Візьміть велику каструлю і, заповнивши її водою наполовину, доведіть воду до кипіння.

2. В металеву миску або іншу невелику каструлю перекладіть сир. Масло, що витримували при кімнатній температурі, наріжте шматочками і перекладіть до сиру.

3. Потім до нього розбийте одне куряче яйце, насипте чайну ложку харчової соди і додайте сіль за смаком. Сода, вступивши в реакцію з молочною кислотою, буде у нас плавителем сиру.

4. Для прискорення процесу плавлення сиру, ці інгредієнти перемішайте блендером або міксером до однорідного стану.

5. Потім цю посуд з сирною масою поставте на парову лазню, щоб вона не стикалася з киплячою водою, а знаходилася над гарячою парою. При активному перемішуванні цієї маси лопаткою, варіть її до тягучого стану. У цей момент можна додати до сиру будь-які наповнювачі по своєму смаку.

6. Коли вся сирна маса придбає потрібну тягучу текстуру, зніміть її з лазні і перекладіть в будь-яку форму.

7. Приготований плавлений сир з сиру остудіть при кімнатній температурі і потім поставте в холодильник, де він може зберігатися протягом 10 днів.

8. Такий сир можна додавати в соуси, супи, до пасти або просто намазати на хліб.

Успіхів у сыроделии!