Покроковий рецепт приготування вершкового сиру
Ніжний і приємний вершковий сир зможе приготувати кожен. Досить слідувати простому покрокового рецептом. Готовий продукт підходить для приготування тостів або брускет.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 180 гр.
Склад:
- Молоко – 1 л
- Вершки 33% — 80 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Молоко виливаємо в каструлю, ставимо його на плиту і нагріваємо до 90 градусів.
2. Доповнюємо продукт лимонним соком. Зменшуємо вогонь і готуємо, поки не стане помітно відділятися сироватка. Це станеться дуже швидко.
3. Даємо заготівлі трохи охолонути і відкидаємо її на дрібне сито.
4. Відокремлюємо готову масу від сироватки.
5. Викладаємо продукт в блендер, доповнюємо його вершками і дрібкою солі.
6. Збиваємо до однорідності.
7. Далі масу можна перелити в зручну форму для зберігання.
8. Домашній вершковий сир готовий.