Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування вершкового сиру

Ніжний і приємний вершковий сир зможе приготувати кожен. Досить слідувати простому покрокового рецептом. Готовий продукт підходить для приготування тостів або брускет.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 180 гр.

Склад:

  • Молоко – 1 л
  • Вершки 33% — 80 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Молоко виливаємо в каструлю, ставимо його на плиту і нагріваємо до 90 градусів.

2. Доповнюємо продукт лимонним соком. Зменшуємо вогонь і готуємо, поки не стане помітно відділятися сироватка. Це станеться дуже швидко.

3. Даємо заготівлі трохи охолонути і відкидаємо її на дрібне сито.

4. Відокремлюємо готову масу від сироватки.

5. Викладаємо продукт в блендер, доповнюємо його вершками і дрібкою солі.

6. Збиваємо до однорідності.

7. Далі масу можна перелити в зручну форму для зберігання.

8. Домашній вершковий сир готовий.