Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний домашній сир з кефіру

Маючи під рукою лише один літр кефіру, можна з легкістю приготувати ніжний і однорідний сир, який може позмагатися з будь-яким купівельними продуктом. Такий сирок ідеально підходить для чізкейків і навіть заправки овочевих салатів, в разі, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування.

Час приготування – 30 год

Час приготування – 20 хв.

Порції – 260 гр.

Склад:

  • Кефір 3,2% — 1 л

Процес приготування:

1. Для приготування ніжного сиру, слід вибирати смачний і жирний кефір, з мінімальним вмістом жиру від 3,2%.

2. Пачку кефіру на ніч покласти в морозильну камеру, а на ранок виймаємо і розрізаємо упаковку.

3. Друшляк поміщаємо поверх каструлі і устеляємо марлею, складеною в кілька шарів. На марлю ставимо брилу замороженого кефіру і залишаємо танути при кімнатній температурі.

4. Через кілька годин вся сироватка стече, її необхідно злити і використовувати на свій розсуд.

5. Ніжний сир готовий, а до столу можна подавати, як з часником і зеленню, так і з варенням. Приємного апетиту!