Ніжне і м’яке тісто з сирним сиром
Домашня випічка на тесті з сирним сиром досить актуальна, так як такий сир відрізняється від чистого сиру ніжністю, м’якістю, хоча має таку ж консистенцію, як сир. Для тесту вибирають сирний сир без добавок і з нейтральним смаком. Заміс тіста простий і не відрізняється від замісу звичайного сирного тіста. Тісто на сирному сирі добре підходить для випічки шарувань.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 530 гр.
Склад:
- Масло вершкове – 130 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Сир сирний – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. На робочу поверхню столу насипте просіяне борошно, покладіть сирний сир і холодне вершкове масло. Ножем ці інгредієнти дрібно порубаєте, і потім скрутіть їх в кулю. Тісто загорніть в пакет і покладіть на 4 години в холодильник. Після закінчення цього часу тісто розкачайте в тонкий пласт, складіть його в три шари і знову на 30 хвилин помістіть в холодильник. Це дія повторіть ще 2-3 рази.
2. Через п’ять годин тісто буде готове. Можна приступати до випічки шарувань. Тісто ще раз розкачайте і наріжте однаковими квадратиками. З них сформуйте акуратні слойки.
3. Потім ці вироби перекладіть на змащений маслом деко, намажте їх збитим яйцем або водою і присипте цукром.
4. Слойки з тіста на сирному сирі випікайте в духовці, розігрітій до 200°С протягом 20-25 хвилин.
Смачною і вдалою випічки!