Сирне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжне і м’яке тісто з сирним сиром

Домашня випічка на тесті з сирним сиром досить актуальна, так як такий сир відрізняється від чистого сиру ніжністю, м’якістю, хоча має таку ж консистенцію, як сир. Для тесту вибирають сирний сир без добавок і з нейтральним смаком. Заміс тіста простий і не відрізняється від замісу звичайного сирного тіста. Тісто на сирному сирі добре підходить для випічки шарувань.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 530 гр.

Склад:

  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. На робочу поверхню столу насипте просіяне борошно, покладіть сирний сир і холодне вершкове масло. Ножем ці інгредієнти дрібно порубаєте, і потім скрутіть їх в кулю. Тісто загорніть в пакет і покладіть на 4 години в холодильник. Після закінчення цього часу тісто розкачайте в тонкий пласт, складіть його в три шари і знову на 30 хвилин помістіть в холодильник. Це дія повторіть ще 2-3 рази.

2. Через п’ять годин тісто буде готове. Можна приступати до випічки шарувань. Тісто ще раз розкачайте і наріжте однаковими квадратиками. З них сформуйте акуратні слойки.

3. Потім ці вироби перекладіть на змащений маслом деко, намажте їх збитим яйцем або водою і присипте цукром.

4. Слойки з тіста на сирному сирі випікайте в духовці, розігрітій до 200°С протягом 20-25 хвилин.

Смачною і вдалою випічки!