Сирне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сирне тісто з дріжджами для булочок

Додавання сиру до дріжджового тесту робить його піддатливим в роботі. Таке тісто можна добре розтягнути і сформувати булочки будь-якої форми. З сирного дріжджового тіста випікають несолодкі і солодкі пироги, булочки, кіски та пиріжки з різними начинками, так і випічку відрізняє особлива ніжність. Сир для тіста має бути в міру кислим і досить м’яким.

Час готування: 1,5 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Молоко – 80 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Жовток для змазування – булочок.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте до температури 35°С і перелийте його в посуд для замішування тіста. Потім насипте до неї вказане в рецепті кількість сухих дріжджів, по столовій ложці цукру і борошна. Ці інгредієнти перемішайте і поставте на 10-15 хвилин в тепло, щоб дріжджі активувалися.

2. За цей час приготуйте сирну масу для тіста. Перекладіть сир В миску і добре розімніть виделкою. Насипте до нього решту цукру, розбийте яйця і перемішайте все до однорідного стану.

3. В підійшла до цього часу опару перекладіть сирну масу, насипте просіяне через сито борошно, додайте дрібку солі і замісити тісто. Потім прикрийте тісто серветкою і на 1 годину поставте в теплому місці, щоб воно добре підійшло.

4. Через годину сирне дріжджове тісто буде готове до роботи. Можете з нього формувати булочки будь-якої форми і укладати на деко. Булочкам обов’язково потрібно дати 20 хвилин для вистоювання.

Потім булочки намажте яєчним жовтком і випікайте в духовці, розігрітій до 200°С протягом 20 хвилин.

Смачною і вдалою випічки!