Сирне тісто для пиріжків на сковороді
Альтернативою дріжджове тісто для пиріжків буде у вас сирне тісто. Його заміс вимагає меншого часу і сил, а результат завжди радує господиню. Пиріжки виходять ніжними, з особливим смаком і довго залишаються м’якими, а начинка для них підходить будь-яка. Для тесту можна брати і трохи кислий сир, тоді випічка виходить більш пишною.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1 кг.
Склад:
- Сир – 450 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Борошно – 450 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сода – 1 ч. л. без гірки.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для замісу сирного тіста.
2. Сир для тіста має бути без крупинок. Його можна протерти через сито, але з допомогою блендера простіше. Покладіть сир в чашу, розбийте до нього курячі яйця, налийте рослинне масло, насипте цукор і подрібніть до однорідності.
3. Потім сирну масу перелийте в посуд для замішування тіста, насипте до неї чайну ложку соди і добре перемішайте до появи пухирців повітря. Якщо їх небагато з-за недостатньої кислотності сиру, додайте ложку столового оцту.
4. Потім сирну масу порційно, по 2-3 столові ложки, додайте просіяне борошно і тісто відразу активно перемішуйте.
5. Коли тісто стане густим, перекладіть його на робочу поверхню столу, присипану борошном, і руками завершіть заміс. Змочуйте Руки холодною водою, тоді тісто не буде прилипати до долоні.
6. Замішане тісто скачайте в колобок, загорніть його в шматок харчової плівки і на 30 хвилин помістіть в морозилку. Після закінчення цього часу сирне тісто буде готове, і ви можете приступити до формування пиріжків. Таке тісто добре зберігається в холодильнику до 2 днів або в морозилці.
Смачною і вдалою випічки!