Простий і смачний рецепт сирних пончиків у фритюрі
Пончики у фритюрі хоч і виходять дуже жирними, їх у будь-якому випадку потрібно приготувати хоча б раз. Пишні, ароматні та ніжні кульки необов’язково готувати з свіжого і занадто жирного сиру, а от масло для смаження краще використовувати без запаху.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 20-25.
Склад:
- Сир – 300 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне для фритюру.
Процес приготування:
1. Підготуємо глибоку миску для замісу інгредієнтів. Викладаємо в неї сир, сіль, цукор і соду. Борошно для пончиків спочатку просіваємо через сито кілька разів, а потім висипаємо в миску до решти інгредієнтів.
2. Очищаємо яйця з допомогою соди і губки. Ретельно вимиваємо їх проточною водою і обтираем рушником. Вбиваємо обидва яйця в миску.
3. Щоб тісто вийшло гладким по структурі, його необов’язково замішувати з допомогою блендера. Досить перемішати ложкою.
4. Тепер нам знадобляться дві ложки. Одна – їдальня, друга – десертна. Столовою ложкою набираємо невелику кількість тіста, а десертної формуємо кульки. Перед тим, як це зробити, змащуємо ложки невеликою кількістю рослинного масла. Так тісто легко буде відставати від ложки.
5. У фритюрницю наливаємо рослинне масло в такій кількості, щоб кульки в ньому плавали. Нагріваємо його до максимуму. Опускаємо в масло сирні пончики і обсмажуємо до рум’яної скоринки, постійно перевертаючи лопаткою. Це необхідно для того, щоб серединка пампуха пропеклась.
6. Закладаємо пончики в масло невеликими порціями, так як вони під час смаження збільшаться в розмірі і будуть заважати один одному. Коли кульки придбають золотистий колір, викладаємо їх з ємності на тарілку, на дно якої устеляємо паперовим рушником. За бажанням, прикрашаємо пончики цукровою пудрою.
Приємного апетиту!