Сирні пончики – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Простий і смачний рецепт сирних пончиків у фритюрі

Пончики у фритюрі хоч і виходять дуже жирними, їх у будь-якому випадку потрібно приготувати хоча б раз. Пишні, ароматні та ніжні кульки необов’язково готувати з свіжого і занадто жирного сиру, а от масло для смаження краще використовувати без запаху.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 20-25.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

1. Підготуємо глибоку миску для замісу інгредієнтів. Викладаємо в неї сир, сіль, цукор і соду. Борошно для пончиків спочатку просіваємо через сито кілька разів, а потім висипаємо в миску до решти інгредієнтів.

2. Очищаємо яйця з допомогою соди і губки. Ретельно вимиваємо їх проточною водою і обтираем рушником. Вбиваємо обидва яйця в миску.

3. Щоб тісто вийшло гладким по структурі, його необов’язково замішувати з допомогою блендера. Досить перемішати ложкою.

4. Тепер нам знадобляться дві ложки. Одна – їдальня, друга – десертна. Столовою ложкою набираємо невелику кількість тіста, а десертної формуємо кульки. Перед тим, як це зробити, змащуємо ложки невеликою кількістю рослинного масла. Так тісто легко буде відставати від ложки.

5. У фритюрницю наливаємо рослинне масло в такій кількості, щоб кульки в ньому плавали. Нагріваємо його до максимуму. Опускаємо в масло сирні пончики і обсмажуємо до рум’яної скоринки, постійно перевертаючи лопаткою. Це необхідно для того, щоб серединка пампуха пропеклась.

6. Закладаємо пончики в масло невеликими порціями, так як вони під час смаження збільшаться в розмірі і будуть заважати один одному. Коли кульки придбають золотистий колір, викладаємо їх з ємності на тарілку, на дно якої устеляємо паперовим рушником. За бажанням, прикрашаємо пончики цукровою пудрою.

Приємного апетиту!