Сирний крем-суп – 10 рецептів приготування супу-пюре з покроковими фото

Вершково-сирний суп-пюре

Вершково-сирний суп-пюре володіє насиченим смаком. Дивовижне блюдо підходить не тільки для щоденного раціону, але і для особливих подій. Суп виходить дуже апетитним і добре насичує. Готується просто і не забере багато часу. Діловим людям і тим, хто не любить проводити час на кухні, на замітку!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Картопля – 350 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Вершки 20% – 180 мл
  • Сир плавлений – 120 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Моркву – 130 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння і шкірки. Цибулину дрібно рубаємо. Моркву нарізаємо напівкружечками.

Крок 2. Каструлю розміщуємо на вогні. Наливаємо олію і пасеруємо нарізку до м’якості. Почистивши картоплю, нарізаємо кубиками. Коли обсмажування розм’якшиться, висипаємо картоплю.

Крок 3. Налив воду і вскипятив, зменшуємо полум’я і варимо, поки картопля не приготується. Далі кладемо плавлений сир, розмішуємо до повного розчинення і вливаємо вершки. У мене 20%, але підійдуть і меншої жирності. Балансуємо смак спеціями і прибираємо з вогню.

Крок 4. Акуратно, щоб не обшпаритися, пробиваємо суп до бархатистою текстурою занурювальним агрегатом.

Крок 5. Розливаємо суп по порціях. Зверху посипаємо тертим твердим сиром і рубаними запашними травами. Хліб підсушуємо на сковорідці без масла. Кладемо в тарілку.

Крок 6. Щоб сухарики не розмокли, презентуємо і відразу пробуємо. Хрусткі грінки чудово гармонують з кремовою текстурою. Приємного апетиту!