Сирний крем-суп з куркою
Сирний крем-суп з куркою виглядає апетитно, а на смак виходить ще краще. Ситне блюдо скоріше підходить для повсякденного раціону. Готується не складніше інших супів. Сирний суп частий гість у нашій родині. І діти, і дорослі від нього в захваті. Мінімум турбот, максимум приємних емоцій.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Курячі гомілки – 2 шт.
- Масло рослинне – 0,5 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Сполоснувши гомілки, варимо бульйон, як зазвичай на суп. При появі піни прибираємо її шумівкою. Деякі варять бульйон, зливаючи рідину після першого закипання і заливаючи новою водою. Очищаємо бульби і коренеплоди, цибуля та часник. Для більш наваристого супу використовуємо курячі спинки або стегенця.
Крок 2. Цибулю і часник дрібно нарізаємо. Картоплю і моркву нарізаємо побільше, закидаємо в бульйон.
Крок 3. На сковорідці з олією смажимо цибулю з часником до прозорості. Доводити до золотого відтінку необов’язково.
Крок 4. Дістаємо курку, трохи остудивши, виймаємо кісточки і ріжемо або розбираємо на волокна. Видаляємо шкіру, якщо це принципово.
Крок 5. Зварені картоплю і моркву, і обжарку перекладаємо в чашу блендера або чашу комбайна. Якщо немає ні того, ні іншого, перетираємо через сито, попередньо розім’явши товкачиком.
Крок 6. Озброївшись занурювальним приладом, пюрируем овочі до бажаної консистенції. Головне не перебити, щоб маса не стала клейкої. Після чого перекладаємо в бульйон разом з м’ясом.
Крок 7. Натираємо на тертці сир і висипаємо в суп. Прогріваємо до його розчинення, але не кип’ятимо. Сир вибираємо легкоплавкий.
Крок 8. Розливаємо суп по тарілках. Доповнюємо сметаною або майонезом з розсуд. Подаємо з підсушеним хлібом. Приємного апетиту!