Суп-пюре з сиром і грибами
Суп-пюре з сиром і грибами – гастрономічний шедевр, який не залишає байдужих. Ідеальна текстура, насичений грибний смак з вершковим присмаком – все це викликає захоплення. Суп виглядає ідеально і своєю присутністю прикрасить святковий обід.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Вершки 20% – 100 мл
- Сир вершковий – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Часник гранульований – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо картоплю, цибулю та моркву, гриби і залишилися інгредієнти. Очищаємо овочі. Обполіскуємо печериці. Намагаємося робити це швидко, щоб гриби не встигли насититися вологою. Альтернативою печерицям будуть свіжі або сухі лісові екземпляри. Сухі потрібно буде замочити на ніч.
Крок 2. Картоплю рубаємо як на суп – брусками, кубиками, без різниці.
Крок 3. Морквину подрібнюємо не дуже крупно.
Крок 4. Цибулину ріжемо середніми кубиками.
Крок 5. Гриби нарізаємо не дуже дрібними сегментами. Маленькі примірники розрізаємо навпіл або залишаємо цілком.
Крок 6. В прогрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо нарізку, не забуваючи помішувати для рівномірного приготування. Потрібно хвилин 10.
Крок 7. Переклавши обжарку в каструльку, вливаємо окріп. Вскипятив, проварюємо півгодини до м’якості інгредієнтів.
Крок 8. Присмачую вершковим сиром. Можна використовувати плавлений сирок “Дружба”, “Орбіта”, попередньо натерши або порізавши дрібніші для швидкого розчинення.
Крок 9. Добре розмішавши, вливаємо вершки (жирність не принципова, але чим жирніше, тим апетитніше). Можна використовувати і 10% вершки, але тоді збільшити кількість. Приправляємо спеціями. Для насиченого грибного смаку можна додати грибний порошок. Перемішавши, проварюємо 7 хвилин.
Крок 10. Знімаємо каструлю з конфорки і обережно пюрируем блендером, притримуючи прихватками, щоб не обпектися. Якщо потрібно регулюємо смак.
Крок 11. Наповнюємо порційні тарілки вершковим супчиком. Прикрашаємо і вирушаємо обідати. Приємного апетиту!