Сирний крем-суп з креветками
Сирний крем-суп з креветками виходить неймовірно смачним. Приготувати елементарне страва зможе кожен, не докладаючи особливих зусиль. Швидко, смачно і доступно. Щоб не витрачати час на очищення креветок, беремо вже очищені або готовий морський коктейль.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Вода – 600 мл
- Вершки – 250 мл
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Креветки очищені варені – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Коренеплоди і бульби очищаємо економкою, цибулю звільняємо від кольорового шару. Подрібнюємо продукти.
Крок 2. Закипятив воду, опускаємо в неї картоплю. Солимо і варимо до готовності. Прогріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо цибулю з морквою. Коли овочі стануть м’якими, перекладаємо до картоплі.
Крок 3. Нарізавши плавлений сир, закидаємо його в каструлю до овочів і інтенсивно розмішуємо, щоб сир розплавився. Переміщаємо каструлю на дерев’яну дошку і акуратно, щоб не обпектися, пюрируем масу занурювальним приладом. Якщо немає кухонного помічника, перетираємо через сито.
Крок 4. Збиваємо, поки не буде влаштовувати консистенція. Наливаємо вершки (жирність не має значення, але краще взяти 20% продукт) і розмішуємо. Приправляємо спеціями за смаком. Кладемо креветки і підігріваємо блюдо, трохи не доводячи до закипання.
Крок 5. Знімаємо каструлю з плити. Розподіляємо частування по порціях. Прикрашаємо за бажанням. Доповнюємо сирними паличками або часниковими грінками. Приємного апетиту!