Суп-пюре з сиру з беконом
Суп-пюре з сиру з беконом – максимально просте і незвичайне на смак блюдо. Хрусткий бекон ідеально підкреслює ніжний вершково-сирний смак. Суп готується не більше півгодини і залишає після себе купу емоцій. Зовнішній вигляд страви підкорить вас.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3
Склад:
- Картопля – 400 гр.
- Бекон – 30 гр.
- Вершки – 200 мл
- Сир плавлений/вершковий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 1 зубчик
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Бекон кладемо в вогнетривку форму для мікрохвильовки, прикривши плівкою, поміщаємо на 1,5 хвилини при максимальній потужності в мікрохвильовку. Остуджуємо. Можна підсмажити бекон на сковорідці без масла.
Крок 3. Чистимо картоплю і промиваємо.
Крок 4. Подрібнюємо її.
Крок 5. Очищаємо цибулю і часник, нарізаємо як можна дрібніше.
Крок 6. У каструлю кладемо овочеву нарізку і наливаємо 1,5 літра води. Готуємо 20 хвилин.
Крок 7. Присмачивши сіллю і перцем, пробуємо, всього вистачає.
Крок 8. Виливаємо 200 мілілітрів вершків. Це можуть бути як 10%, так і 20% жирності. З жирними вершками смак буде більш насиченим. Перемішавши, прогріваємо, не доводячи до закипання.
Крок 9. У гарячу масу кладемо сир. Замість плавленого сиру можна використовувати вершковий. Ретельно вимішуємо, щоб він швидше розійшовся.
Крок 10. Пробиваємо вміст до кремовою текстури. Блендер використовуємо акуратно, щоб не обпалити руки пором. При відсутності приладу розминаємо товкачем або протираємо через сито.
Крок 11. Наповнюємо тарілки ніжним супом і посипаємо хрустким беконом. Це чудове поєднання, яке не передати словами.
Крок 12. Суп виходить дивовижним! Приємного апетиту!