Сирний суп з креветками – це шалено смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б ложечку. Вищезазначені інгредієнти, ніби створені одне одного, тому при використанні молюсків і сиру, будьте впевнені, ви отримаєте вишукане і ситне страву, до того ж, багате білком і насиченими жирами. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете використовувати такі добавки, як вершки, гриби або звичайний білий рис. Також багатьом більше подобається суп, перебитий заглибним блендером до консистенції пюре – спробуйте і ви!
Сирний крем-суп з креветками
Сирний крем-суп з креветками – це прекрасна альтернатива для смачного і поживного обіду, коли м’ясні бульйони набридли, і хочеться чогось незвичайного, а також ситного і апетитного. Якщо ви любите ніжну консистенцію з вершковим присмаком, то обов’язково спробуйте!
Інгредієнти на
2 порц.
- Картопля 6 шт.
- Сир плавлений 150 гр.
- Моркву ½ шт.
- Вершки 100 мл (10-20%)
- Креветки заморожені 6 шт.
- Лайм ½ шт.
- Перець білий мелений за смаком
- Олія оливкова 5 ст. л.
- Сир з блакитною цвіллю 50 гр.
- Сіль за смаком
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком
Процес приготування:
- Викладаємо продукти на робочий стіл.
- Креветки очистити від панцира і нутрощів, складаємо в піалу і приправляємо невеликою кількістю білого перцю, соком лайма і дрібкою солі – перемішуємо і залишаємо для просочення на 15 хвилин.
- Тим часом очищаємо овочі і нарізаємо їх довільними шматочками, кладемо в каструлю і, заливши водою, варимо до м’якості. Не забуваємо посолити.
- На досить великі сегменти розрізаємо плавлений сир.
- Якщо ви любите більш густу консистенцію, то з овочів зливаємо бажану кількість відвару. У бульйон виливаємо вершки і закидаємо сир, доводимо до кипіння і при частому помішуванні готуємо близько 5 хвилин.
- Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо морепродукти з обох боків до утворення характерною скоринки.
- Вміст каструлі перебиваємо за допомогою заглибного блендера.
- Готуємо пармезан, руками розламуємо сир «дор блю».
- Розливаємо крем-суп по піалах і зверху прикрашаємо креветками і скибочками сиру з блакитною цвіллю, також присипаємо пармезаном. Подаємо до столу і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Суп з креветками і плавленим сиром
Суп з креветками і плавленим сиром, на відміну від м’ясних супів, готується в кілька разів швидше, тому як для готовності морепродуктів потрібно всього лише кілька хвилин в киплячій воді. Також, плюсом є ніжність і вершковість смаку, перед якою неможливо встояти!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Картопля – 2-3 шт.
- Морквина (дрібна) – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Креветки – 250 гр.
- Сир плавлений – 180 гр.
- Лист лавра – 1-3 шт.
- Перець запашний горошком – 3-4 шт.
- Масло олію – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Видаляємо упаковку з плавленого сиру і подрібнюємо його за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 2. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на бурачной тертці.
Крок 3. Також ріжемо на невеликі кубики очищену картоплю.
Крок 4. Два літри води наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, занурюємо у вируючу рідина креветки, а також лаврушки і горошини запашного перцю. Довівши до повторного кипіння, проварюємо морепродукти від 1 хвилини до 10. Час варіюється в залежності від того, використовуєте ви сирі або варено-морожені креветки, а також від розміру.
Крок 5. Креветки виловлюємо шумівкою, а бульйон проціджуємо і повертаємо в жаростійкий посуд. В рідину насипаємо сирну стружку, кип’ятимо і закидаємо картопляні кубики – готуємо протягом 10-15 хвилин.
Крок 6. Паралельно пасеруємо цибулю на рослинній олії близько 3-5 хвилин.
Крок 7. До прозорих цибульним скибочкам відправляємо моркву, змішуємо і тримаємо на вогні ще 5 хвилин.
Крок 8. Засмажку викладаємо до размягченному картоплі.
Крок 9. Доповнюємо перше блюдо вже очищеними креветками і сіллю, через хвилину вимикаємо нагрівання.
Крок 10. Апетитну страву подаємо порційно, за бажанням прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!
Сирний суп з креветками та грибами
Сирний суп з креветками та грибами – це просте, але в той же час вишукана перша страва, що прийдеться до смаку кожному, хто спробує хоча б трохи. Молюски ідеально гармонують з плавленим сиром, пасерованими овочами, а також тушкованими печерицями – пальчики оближеш!
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Печериці – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Креветки – 100 гр.
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Масло олію – 2-3 ст. л.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізані печериці 5-7 хвилин. Після, викладаємо гриби в чашу мультиварки, заливаємо водою і готуємо протягом 90 хвилин, запустивши програму «Гасіння».
Крок 2. На залишках олії пасеруємо півкільця моркви і цибулі. Приправляємо овочі улюбленими спеціями.
Крок 3. Викладаємо цибулю і моркву на тарілку, а на тій же сковороді 2-3 хвилини обсмажуємо очищені креветки.
Крок 4. Через півгодини від початку гасіння печериць, в чашу відправляємо плавлений сир і кубики картоплі. Ще через півгодини додаємо зажарку, а за пару хвилин до звукового сигналу, креветки і сіль. Готовий суп наполягаємо і тільки після переходимо до дегустації.
Крок 5. Приємного апетиту!
Сирний суп з креветками і вершками
Сирний суп з креветками і вершками – це варіант ситного, але в той же час легкого обіду або вечері для всієї сім’ї, який зарядить вас енергією і не «подарує» тяжкості в животі. Зверніть увагу, що вага креветок/хвостів вказаний вже в очищеному вигляді, також для готування необхідний попередньо зварений рибний бульйон, кількість якого ви регулюєте самостійно.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Хвости креветок – 400 гр.
- Молоко – 500 мл
- Вершки 33% – 200 мл
- Сир плавлений – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Бульйон рибний – за смаком.
- Борошно – 30 гр.
- Куркума – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Коньяк – 80 мл
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Морепродукти промиваємо і просто в панцирі закидаємо в киплячу підсолену воду, варимо до того моменту, поки креветки не спливуть на поверхню. Бульйон проціджуємо, а морепродукти викладаємо в тарілку.
Крок 2. У товстостінній сковороді розтоплюємо вершкове масло і всипати борошно, активно перемішуємо.
Крок 3. Не перестаючи працювати віночком, вливаємо молоко, вершки і бульйон з-під креветок.
Крок 4. Отриману суміш перелити в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо кубики сиру.
Крок 5. Присмачую страва куркумою, сіллю і меленим перцем.
Крок 6. Слідом додаємо нарізану м’якоть очищених морепродуктів, прогріваємо складові ще 3-4 хвилини. А за хвилину до виключення нагрівання, вливаємо коньяк і перемішуємо.
Крок 7. Ароматний суп розливаємо по тарілках і приступаємо до обіду, посипавши зеленню. Приємного апетиту!
Сирний суп з креветками і рисом
Сирний суп з креветками і рисом – це оригінальне перша страва, яка подарує вам справжнє смакове насолоду і приємно здивує рецептори, тому як ви навряд чи пробували щось подібне! Креветки і рис – це класичне поєднання, яке дуже виграшно «вписується» в суп.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Креветки – 400 гр.
- Рис – ½ склянки
- Сир плавлений – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло оливкове – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Півсклянки промитого рису відварюємо до напівготовності і виливаємо надлишки відвару.
Крок 2. Овочі очищаємо від шкірки і обполіскуємо водою, дрібно нарізаємо і обсмажуємо до м’якості на оливковій олії.
Крок 3. У сотейнику кип’ятимо воду і викладаємо запашні компоненти.
Крок 4. Доповнюємо овочевий бульйон сиром і ретельно перемішуємо до повного розчинення.
Крок 5. Тепер в каструльку відправляємо крупу і попередньо очищені креветки тушкуємо ще 10 хвилин.
Крок 6. Сирний суп з морепродуктів подаємо до столу, обов’язково посипавши петрушкою. Готуйте і отримуйте задоволення!