Табуле – 7 рецептів приготування салату з покроковими фото

Салат Табуле з креветками

Салат Табуле з креветками може бути у вас варіантом свіжої та смачної закуски, гідною і святкового столу. Його подають частіше в теплому вигляді, але в холодному вигляді салат краще просочується ароматом трав і лимоном, виходить смачніше. У цьому рецепті Табуле готуємо на основі кускусу, помідор і великої кількості петрушки, як незмінного інгредієнта такого салату. Креветки беремо великі і їх можна замінити лангустинами. Їх відварюємо і доповнюємо салат.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Кускус – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Помідори – 4 шт.
  • Петрушка – 2 пучка.
  • М’ята – за смаком.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для варіння креветок:

  • Креветки/лангустини – 500 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки/лангустини заздалегідь розморозити в природних умовах і очистити, видаливши панцир з стравоходом.

Крок 2. В окремий посуд пересипати кускус.

Крок 3. Залити цю крупу окропом, прикрити посуд кришкою і залишити кускус на півгодини для набухання.

Крок 4. У каструлі закип’ятити чисту воду, додати сіль з лавровим листом і горошинками запашного перцю і відварити підготовлені креветки/лангустини протягом пару хвилин.

Крок 5. Відварені креветки вийняти з бульйону і остудити.

Крок 6. Набряклий кускус виделкою перемішати, щоб вийшов розсипчастим.

Крок 7. Промити і обсушити серветкою помідори і зелень.

Крок 8. У петрушки видалити черешки і листя разом з м’ятою дрібно нашаткувати.

Крок 9. Помідори, якщо шкірка щільна, обшпарити окропом і очистити. Потім їх нарізати маленькими кубиками.

Крок 10. Перекласти В салатницю кускус і додати нарізку помідор.

Крок 11. Потім до них додати нарізку зелені.

Крок 12. Салат по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем, полити соком лимона і оливковим маслом. Ложкою акуратно перемішати салат.

Крок 13. Частина відварених креветок перекласти в салат і перемішати ще раз.

Крок 14. Приготований Табуле з креветками розкласти по порційних салатницам, декорувати іншими креветками і страва накривати до столу. Приємного апетиту!