Салат Табуле з креветками
Салат Табуле з креветками може бути у вас варіантом свіжої та смачної закуски, гідною і святкового столу. Його подають частіше в теплому вигляді, але в холодному вигляді салат краще просочується ароматом трав і лимоном, виходить смачніше. У цьому рецепті Табуле готуємо на основі кускусу, помідор і великої кількості петрушки, як незмінного інгредієнта такого салату. Креветки беремо великі і їх можна замінити лангустинами. Їх відварюємо і доповнюємо салат.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Кускус – 100 гр.
- Вода – 250 мл
- Помідори – 4 шт.
- Петрушка – 2 пучка.
- М’ята – за смаком.
- Масло оливкова – 50 мл
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для варіння креветок:
- Креветки/лангустини – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Креветки/лангустини заздалегідь розморозити в природних умовах і очистити, видаливши панцир з стравоходом.
Крок 2. В окремий посуд пересипати кускус.
Крок 3. Залити цю крупу окропом, прикрити посуд кришкою і залишити кускус на півгодини для набухання.
Крок 4. У каструлі закип’ятити чисту воду, додати сіль з лавровим листом і горошинками запашного перцю і відварити підготовлені креветки/лангустини протягом пару хвилин.
Крок 5. Відварені креветки вийняти з бульйону і остудити.
Крок 6. Набряклий кускус виделкою перемішати, щоб вийшов розсипчастим.
Крок 7. Промити і обсушити серветкою помідори і зелень.
Крок 8. У петрушки видалити черешки і листя разом з м’ятою дрібно нашаткувати.
Крок 9. Помідори, якщо шкірка щільна, обшпарити окропом і очистити. Потім їх нарізати маленькими кубиками.
Крок 10. Перекласти В салатницю кускус і додати нарізку помідор.
Крок 11. Потім до них додати нарізку зелені.
Крок 12. Салат по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем, полити соком лимона і оливковим маслом. Ложкою акуратно перемішати салат.
Крок 13. Частина відварених креветок перекласти в салат і перемішати ще раз.
Крок 14. Приготований Табуле з креветками розкласти по порційних салатницам, декорувати іншими креветками і страва накривати до столу. Приємного апетиту!