Смачні тарталетки з листкового тіста з куркою і грибами
В даному рецепті використовуються готові тарталетки. Якщо у вас виникнуть складнощі з покупкою виробів, їх можна випекти в домашніх умовах з готового листкового тіста.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 30.
Склад:
- Тарталетки – 30 шт.
- Грудка куряча – 300 гр.
- Печериці – 50 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо дві каструльки. Вимиваємо проточною водою курячу грудку, злегка обтираем її паперовим рушником і кладемо в ємність більшого обсягу. Заливаємо м’ясо очищеною водою і варимо на плиті до готовності.
Крок 2. Яйце викладаємо в каструлю поменше. Заливаємо його холодною водою і ставимо ємність на плиту. Коли вода закипить, продовжуємо варити інгредієнт до готовності близько 8-10 хвилин. Потім охолоджуємо яйце холодною водою (буде простіше очистити його від шкаралупи).
Крок 3. Перебираємо печериці. Позбавляємося від дефектів і гриби промиваємо проточною водою, дрібно нарізаємо. Очищену цибулину також дрібно нарізаємо ножем. Наливаємо рослинне масло в сковороду. Після пари хвилин підігріву обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого відтінку.
Крок 4. Викладаємо до цибулі печериці. Перемішуємо продукти лопаткою або ложкою. Обсмажуємо їх близько п’яти хвилин.
Крок 5. Варену курку спочатку охолодити, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Позбавляємо від шкаралупи яйце і також дрібно нарізаємо. Інгредієнти викладаємо в окрему ємність і додаємо до них суміш з цибулі і грибів. Солимо і перчимо начинку за смаком. Перемішуємо її і заправляємо майонезом. Знову ретельно перемішуємо інгредієнти. Розкладаємо начинку по тарталеткам і подаємо до столу.
Приємного апетиту!