Тарталетки з начинкою – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото

Тарталетки з начинкою – це один з найбільш виграшних варіантів подачі закуски. Наші 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото допоможуть вам в цьому переконатися. Подаючи салат або іншу закуску в тарталетках з пісочного тіста, ви прикрашаєте стіл оригінальним стравою і дозволяєте гостям порційно спробувати більшу кількість закусок, ніж, якби вони накладали їх собі ложками в миски.

Тарталетки з червоною ікрою на святковий стіл

Червона ікра є невід’ємним атрибутом практично будь-якого святкового столу. Її можна подати різними способами: на бутербродах, тарілці або тарталетках. На наш погляд, останній варіант буде виглядати найбільш виграшно.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Тарталетки 10 шт.
  • Ікра червона 10 ч. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Петрушка 10 гілочок
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Листовий салат для прикраси страви
  • Масло вершкове 100 гр.

Процес приготування:

    Як приготувати смачні тарталетки з начинкою на святковий стіл? Яйця покладіть в невелику каструлю, налийте в неї холодну воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила яйця, і поставте каструлю на плиту. Коли вода закипить, трохи зменшіть вогонь і варіть курячі яйця протягом 10 хвилин. Коли пройде певна кількість часу, опустіть зварені яйця в холодну воду на 5-10 хвилин. Після таких маніпуляцій почистити яйця не складе великої праці – шкаралупа буде легко відділятися. Дістаньте з яєць жовтки (в цьому рецепті вони не використовуються), а білки натріть за допомогою дрібної терки.

  1. Як приготувати смачні тарталетки з начинкою на святковий стіл? Яйця покладіть в невелику каструлю, налийте в неї холодну воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила яйця, і поставте каструлю на плиту. Коли вода закипить, трохи зменшіть вогонь і варіть курячі яйця протягом 10 хвилин. Коли пройде певна кількість часу, опустіть зварені яйця в холодну воду на 5-10 хвилин. Після таких маніпуляцій почистити яйця не складе великої праці – шкаралупа буде легко відділятися. Дістаньте з яєць жовтки (в цьому рецепті вони не використовуються), а білки натріть за допомогою дрібної терки.
  2. Тепер практично те ж саме потрібно зробити з вершковим маслом – його потрібно натерти на крупній тертці. Щоб масло легше натиралось, воно повинно бути холодним, тому не виймайте його з холодильника заздалегідь. У невеликій мисці акуратно перемішайте подрібнене масло і натертий курячий білок.
  3. Лимон промийте в холодній воді, а потім розріжте навпіл і видавити 1 або 2 столові ложки соку (в залежності від вашого смаку). Додайте лимонний сік до яєчно-масляної суміші.
  4. У кожну тарталетку акуратно покладіть потрібну кількість суміші олії і білка, а зверху додайте 1 або 2 чайні ложки червоної ікри. Прикрасьте кожну тарталетку невеликий гілочкою промитої і обсушенной петрушки. До подачі на стіл викладіть отриману закуску в холодильник. Подавати тарталетки з ікрою потрібно на початку застілля в якості закуски на блюді, прикрашеному свіжими листям салату.

Приємного вам апетиту!

Тарталетки з сирним сиром і червоною рибою

Дуже швидка і в той же час шалено смачна святкова закуска. Часу на її приготування у вас піде зовсім небагато, зате святковий стіл буде виглядати з нею чудово, а гості оцінять такі тарталетки по достоїнству.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 10-12 шт.
  • Слабосолона сьомга – 50-70 р.
  • Свіжа зелень петрушки – 12-15 гілочок
  • Огірок свіжий – ½ шт.
  • Сир сирний (вершковий) – 170 р.

Процес приготування:

1. Кожну тарталетку треба добре змащувати вершковим сиром, щоб він повністю займав всю внутрішню частину тарталетки. На кожну піде приблизно по 1 чайній ложці сиру.

2. Слабосолону сьомгу потрібно оглянути на предмет наявності кісток. Якщо кістки є, то їх потрібно акуратно витягти. Далі потрібно нарізати рибу дуже тонкими пластинами з допомогою гострого кухонного ножа. Нарізану рибу красиво розкладіть на одній половині кожної тарталетки, наповненої сирним сиром.

3. Огірок промийте в холодній воді і трохи обсушити за допомогою паперового рушника. Наріжте половину огірка тонкими кільцями. Кожне кільце розріжте на 2 частини, а потім кожну з частин розріжте навпіл. В результаті у вас повинно вийти по 4 шматочка з кожного кільця. Вставте по 2 половинки огірка в кожну половину тарталетки, яка не зайнята рибою. Постарайтеся зробити це якомога красивіше.

4. Зелень петрушки промийте в достатній кількості холодної води і обсушіть, відкинувши на друшляк. Прикрасьте гілочками петрушки тарталетки з сьомгою і огірком.

5. Перед тим, як подати таку закуску на стіл, її потрібно як слід охолодити. Для цього поставте тарілку з закускою в холодильник на годину.

Приємного вам апетиту!

Простий рецепт тарталеток з крабовими паличками

Гості на порозі і потрібно встигнути зробити швидку закуску? Тоді цей рецепт для вас. Тарталетки з крабовими паличками готуються за лічені хвилини з самих звичайних продуктів, які знайдуться в кожному будинку. Але, незважаючи на простоту приготування, виглядає така закуска дуже презентабельно.

Інгредієнти:

  • Палички крабові – 2 упаковки по 100 г
  • Сир твердий – 0,2 кг
  • Курячі яйця – 3-4 шт.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сіль і спеції – за смаком.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Тарталетки готові – 10-12 шт.
  • Зубчики часнику – 2-4 шт.
  • Петрушка або кріп – 10-12 гілочок.

Процес приготування:

1. Спочатку дістаньте розморожуватися крабові палички, якщо ви не використовуєте охолоджені. Коли вони розморозяться, видаліть з них плівку і розріжте вздовж на 2-3 смужки, а потім наріжте смужки на невеликі кубики.

2. Курячі яйця покладіть в невелику каструльку і зваріть круто. Варити потрібно не менше 10 хвилин після закипання, щоб жовток став повністю твердим. Готові яйця потрібно опустити в дуже холодну воду на 5-10 хвилин, так вам буде легше очистити їх від шкаралупи. Очищені яйця подрібніть за допомогою яйцерізки або просто ножем.

3. Часник очистіть і дрібно нарубаєте. Зелень промийте і обсушіть, відкинувши на друшляк.

4. Сир для цієї закуски краще вибирати твердіший, так його буде легше натерти на дрібній тертці.

5. Огірок розрізати уздовж на 4 частини, а потім наріжте на невеликі шматочки. Відіжміть шматочки огірка від зайвого соку, щоб наша закуска не вийшла занадто вологою.

6. Зелень промийте в достатній кількості проточної води і покладіть на друшляк, щоб вся зайва рідина могла стекти. Коли листя підсохнуть, подрібніть їх як можна дрібніше гострим ножем.

7. Тепер можна з’єднати всі інгредієнти для наповнення тарталеток. У глибокій тарілці змішайте тертий сир, подрібнений часник, шматочки огірків і крабових паличок, дрібно нарубану зелень і яйця. Додайте 3 або 4 столові ложки майонезу і перемішайте. Спробуйте начинку і, якщо вам захочеться, можете трохи підсолити і поперчити її.

8. Рівномірно розподіліть начинку по тарталеткам і прикрасьте невеликими шматочками крабових паличок або гілочками зелені.

Приємного апетиту!

Швидкий і смачний рецепт тарталеток з печінкою тріски

Тарталетки з печінкою тріски – це дуже незвичайний і цікавий варіант приготування і подачі ніжною закуски. Її перевага полягає в тому, що вона подається порційно в невеликих кошиках з тіста. Завдяки цьому закуска значно виграє на тлі звичайних салатів в салатниці. Порційна подача дозволяє гостям спробувати більше страв і не наїстися до напівнепритомного стану.

Склад:

  • Тарталетки – 10 шт. середнього розміру або 20 шт. маленького розміру.
  • Печінка тріски – 1 банка.
  • Свіжа зелень петрушки – 10 р.
  • Свіжа зелень кропу – 10 р.
  • Майонез – ½ пачки.
  • Сир твердий – 110 р.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Мелений перець (чорний) – на кінчику ножа.

Процес приготування:

1. Для приготування начинки для тарталеток нам знадобляться варені яйця. Для цього помістіть 4 курячих яйця в невелику каструлю і залийте їх водою. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і дайте яйцям провариться не менше 10 хвилин (жовток повинен встигнути добре, затвердіти). Готові яйця остудіть з допомогою дуже холодної води: опустіть у неї яйця на 5 хвилин (так шкаралупа буде легше чиститься). Очищені яйця потрібно подрібнити. Найкраще натерти їх на дрібній тертці, так начинка вийде неймовірно ніжною і тане в роті.

2. Поки варяться яйця, замочіть зелень в мисці з підсоленою водою (так з неї заберуться всі жучки, якщо зелень зі свого городу). Через 5-10 хвилин промийте петрушку і кріп у великій кількості проточної води. Розкладіть промиту зелень на плоскій поверхні і дайте обсохнути. Коли зайва рідина стече, можна приступати до нарізки. Шинкуйте зелень як можна дрібніше.

3. Сир натріть на дрібній тертці і змішайте з печінкою тріски. Перемішувати до тих пір, поки обидва інгредієнта не утворюють однорідну масу.

4. У мисці з’єднайте сирно-печінкову масу, яйця і зелень. Додайте трохи меленого перцю і майонез (кількість регулюйте згідно вашим смаковим уподобанням). Дуже добре перемішайте. Приберіть начинку в холодильник.

5. Перед подачею на стіл покладіть охолоджену закуску по тарталеткам. При бажанні можна прикрасити кожну тарталетку невеликий гілочкою петрушки або кропу.

Приємного апетиту!

Тарталетки на десерт з солодкою начинкою

Тарталетки з солодкою начинкою можуть стати прекрасною альтернативою вже обридлим тортів і тістечок. Легкі, маленькі і повітряні тарталетки так і манять їх спробувати. Такий варіант подачі десерту ідеальний для шведських столів та дитячих свят.

Склад:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 0,25 кг
  • Цукровий пісок – 90-100 р.
  • Вода – 3 ст. л.
  • сіль – на кінчику ножа.
  • Масло – ½ пачки.

Для начинки:

  • Сир – 0,25 кг
  • Варення з чорниці – 2 ст. л.
  • Пудра цукрова – 75 г
  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – ½ ч. л.
  • Вершки – 50-60 мл

Процес приготування:

1. Перш ніж почати готувати тісто для тарталеток, потрібно трохи розм’якшити вершкове масло. Для цього дістаньте його з холодильника за 30-60 хвилин до початку приготування. Після цього потрібно розрізати масло на шматочки невеликого розміру.

2. Пшеничне борошно просіяти з допомогою сита в невелику миску. Додайте до борошна нарізане розм’якшене вершкове масло. Тепер необхідно борошно перетерти з маслом. Робиться це руками, поки вся мука не перетвориться в крихту, змішавшись з маслом.

3. В отриману масу додайте цукор, трохи солі і 2-3 столові ложки холодної води. Замісіть м’яке і еластичне тісто. З отриманого тіста сформуйте кулю, загорнути його в харчову плівку. Приберіть тісто в холодильник хвилин на 40, щоб воно трохи затверділо і не прилипало до рук.

4. Увімкніть Духовку і дайте їй, як слід розігрітися до 180 градусів, а самі поки займіться приготуванням солодкої начинки.

5. Насамперед, у 3 курячих яєць відокремити білки від жовтків. Білки можна прибрати (заморозити або використовувати для приготування іншої страви) – вони нам більше не знадобляться.

6. Тепер візьміть 250 грам сиру,75 грам цукрової пудри, додайте ванільний цукор і збийте все заглибним блендером до однорідної ніжної маси. Поступово введіть в сир жовтки і знову збийте блендером.

7. Вершки збийте міксером, поки вони не перетворяться в досить щільну піну, а потім перекладіть їх до сиру і акуратно перемішайте.

8. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на потрібну вам кількість тарталеток. Розкачати кожен шматок в корж товщиною 3-5 міліметрів. Викладіть тісто в підготовлені формочки для кексів і щільно притисніть. Дно тарталетки проколіть в декількох місцях зубчиками виделки. Надішліть лист з тарталетками в духовку на 10 хвилин.

9. Вийміть напівготові тарталетки з духовки і розкладіть по них підготовлену начинку. Зверху прикрасьте начинку невеликою кількістю чорничного варення. Поставте тарталетки в духовку ще хвилин на 10-15.

Приємного апетиту!

Дуже смачні тарталетки з грибами на святковий стіл

Тарталетки з грибами чудово підійдуть як для святкового столу, так і для теплого сімейного вечері. Ніжний вершково-грибний смак тарталеток чудово поєднується, наприклад, зі свіжими овочами.

Інгредієнти:

  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Тарталетки готові – 20 шт.
  • Печериці свіжі – 900 р.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сіль – невелика щіпка.
  • Твердий сир – 170 р.
  • Вершки – ½ склянки.

Процес приготування:

1. Печериці промийте під проточною водою і покладіть на друшляк, щоб дати можливість зайвої рідини без праці стекти. Коли гриби трохи підсохнуть, дрібно наріжте їх з допомогою гострого ножа. Чим менше будуть нарізані всі інгредієнти, тим смачніше і ніжніше вийде закуска.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте дуже дрібними кубиками. Після цього перекладіть цибулю на розігріту сковорідку з 2 столовими ложками рослинного масла без запаху і обсмажте 5-7 хвилин. Додайте до цибулі шматочки печериць і обсмажте цибулю з грибами на середньому вогні до готовності печериць. Готову цибульно-грибну масу посоліть, і приправте сушеним базиліком. Перемішайте. Тепер потрібно влити вершки. Вам потрібна така їх кількість, щоб гриби з цибулею вкрилися не повністю, а приблизно на дві третини. Продовжуйте тушкувати начинку до тих пір, поки вона не придбає кремову консистенцію (гриби і цибулю повинні дуже добре розваритися). Дайте грибів повністю охолонути.

3. Увімкніть Духовку на 180 º с і почекайте, поки вона як слід розігріється.

4. Сир натріть на крупній тертці. Додайте сир до остившім грибів і добре перемішайте.

5. Рівномірно розкладіть грибну начинку по тарталеткам і запечіть в добре прогрітій духовці до готовності. Зрозуміти, що закуска готова можна по апетитною золотистої скоринки начинки.

Смачного вам і вашим гостям!

Тарталетки з начинкою, запечені в духовці

Цей варіант тарталеток прекрасно підійде до будь-якого святкового столу. Хрустке тісто в поєднанні з ніжним курячим філе під ароматною сирною скоринкою зведуть з розуму будь-кого. Подаються тарталетки з начинкою, запечені в духовці, як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачно завжди!

Склад:

  • Куряче філе – 260 р.
  • Тарталетки – 18 шт.
  • Пшенична мука – 1-1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 210 р.
  • Печериці – 180 р.
  • Сир – 0,2 кг

Процес приготування:

1. Гриби добре промийте під холодною водою. Відкиньте на друшляк і дайте обсохнути протягом 10-15 хвилин. Акуратно печериці наріжте тонкими смужками, а потім подрібніть їх до кубиків шириною 5-7 міліметрів.

2. Куряче філе промийте під проточною водою і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте курку на гарячій сковороді з вершковим маслом. Обсмажувати краще на середньому вогні, щоб курка не встигла покритися скоринкою, але залишилася при цьому сирої всередині.

3. Приблизно через 5 хвилин після початку обсмажування курячого філе, додайте на сковорідку нарізані печериці. Додайте трохи меленого перцю і пару щіпок солі. Перемішайте і обсмажте до готовності курки та грибів. Перекладіть на тарілку.

4. Борошно потрібно обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору, потім додати до неї 210 грам сметани. Ретельно змішайте обидва інгредієнта і дочекайтеся, поки вони закиплять.

5. Залийте цим соусом обсмажену курку з грибами і добре перемішайте, щоб соус розподілився рівномірно по всьому курячого філе. Якщо маса вийде дуже густий, потрібно додати трохи води (але будьте обережні, рідкої начинка теж не повинна бути).

6. Поки курка у вершковому соусі остигає, натріть 200 грам твердого сиру на тертці середнього розміру.

7. На деко поставте тарталетки і наповніть їх постигла начинкою. Закуску посипте зверху тертим сиром.

8. Духовку розігрійте до 200 градусів. Поставте деко з тарталетками на середній рівень добре розігрітій духовки приблизно на 10-15 хвилин. Як тільки верх начинки придбає апетитний золотистий відтінок, можна виймати закуску з духовки.

9. Подавати тарталетки з запеченої начинкою можна і в теплому вигляді, відразу з духовки, і після того, як вони охолонуть.

Приємного апетиту!

Як приготувати тарталетки з сиром і часником?

Пропонуємо вашій увазі швидкий варіант гострої порційній закуски, яка подається в ніжних хрустких тарталетках. Ідеальний варіант для шведського столу або великого застілля.

Інгредієнти:

  • Готові тарталетки – 10-12 шт.
  • Твердий сир – 160 р.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Зубчики часнику – 3 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Петрушка свіжа – 10 р.

Процес приготування:

1. Ця мила закуска готується дуже швидко. Спочатку потрібно натерти твердий сир. Зручніше за все це зробити за допомогою дрібної терки.

2. У каструлю з холодною водою покладіть 2 яйця. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть яйця протягом не менш ніж 10 хвилин. Після того, як пройде зазначений час, злийте з каструлі з яйцями гарячу воду, а замість неї налийте холодну. Дайте яйцям охолодитися в ній протягом 5-10 хвилин, завдяки цьому кроку ви зможете без проблем зняти з шкаралупу яєць, не пошкодивши їх зовнішній вигляд. Очищені яйця натріть на дрібній тертці.

3. Зубчики часнику потрібно очистити від лушпиння, сполоснути холодною водою і подрібнити за допомогою преса.

4. У невеликій мисці змішайте всі підготовлені інгредієнти: яйця, часник і сир. Додайте трохи солі і 2-3 столові ложки майонезу. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

5. Помідори черрі промийте, висушіть за допомогою паперового рушника і розріжте на 2 частини.

6. Промийте Петрушку в достатній кількості холодної води, потім відкиньте на друшляк, щоб з зелені стекла вода.

7. Тарталетки розкладіть на тарілці, на якій ви будете подавати їх до столу. У кожну з тарталеток покладіть по 1-2 столових ложок начинки, а зверху прикрасити половинкою помідора черрі. На кожну тарталетку додайте по 1-2 гілочки петрушки.

8. Перед подачею на стіл таку закуску рекомендується охолодити.

Приємного вам апетиту!

Простий рецепт приготування тарталеток з куркою і грибами

Цей варіант начинки: курка і гриби, мабуть, один з найпопулярніших начинок для тарталеток. Ніжна, смачна і проста в приготуванні начинка просто тане у роті. Приготувати таку оригінальну закуску зможе навіть недосвідчена господиня.

Інгредієнти:

  • Свіжі печериці – 8 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сир – 90 р.
  • Соняшникова олія без запаху – 2,5 ст. ложки
  • Готові тарталетки – 10 шт.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Вершки (10%) – 100 мл
  • Сіль і мелений перець – за смаком.
  • Цибуля – 1 головка.

Процес приготування:

1. Спочатку очистіть часник і цибуля від лушпиння. Промийте під холодною водою і подрібніть: часник потрібно пропустити через прес, а цибулю нашаткувати дрібним кубиком.

2. Куряче філе також необхідно промити під холодною проточною водою, а потім розрізати на кубики розміром не більше 1-1,5 сантиметрів.

3. Печериці вимити і трохи обсушити, відкинувши на друшляк. Коли вони трохи підсохнуть, наріжте їх тонкими смужками або невеликими кубиками.

4. Сковорідку поставте на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вона добре розігріється. Потім додайте на розпечену сковороду 2,5 столові ложки олії і підготовлені інгредієнти: філе, цибулю і печериці. Зменшіть вогонь до середнього і обсмажте всі інгредієнти при постійному помішуванні близько 15-20 хвилин.

5. Додайте до м’ясної начинки 100 мілілітрів вершків, щіпку солі, трохи меленого перцю і подрібнений часник. Перемішайте і варіть всі інгредієнти на повільному вогні протягом 10 хвилин після закипання вершків.

6. В кінці приготування додайте отриману начинку тертим сиром і перемішайте. При зіткненні з гарячими продуктами, сир почне плавитися, утворюючи приємну тягучу масу. Вимкніть плиту та зніміть сковороду з неї.

7. Розкладіть начинку по тарталеткам і трохи остудіть. При бажанні ви можете прикрасити верх тарталеток дрібно нарубаної зеленню: часником або кропом.

Смачного вам і вашим гостям!

Святкова закуска з креветками в тарталетках

Дуже оригінальний рецепт начинки для тарталеток з використанням морепродуктів. Ніжні, з тонким лимонною ноткою, ці тарталетки надовго завоюють вашу любов.

Інгредієнти:

  • Креветки – 350 р.
  • Свіжовичавлений лимонний сік – 2 ч. л.
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Тарталетки – 10 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сир твердий – 220 р.
  • Базилік свіжий – кілька гілочок.
  • Червона ікра – 10-15 р.

Процес приготування:

1. Відваріть 350 грам креветок в каструлі з невеликою кількістю води, половину чайної ложки солі і 2 чайними ложками лимонного соку. Час варіння зазначено на упаковці з креветками. Злийте воду і остудіть морепродукти. Коли вони охолонуть до комфортної для пальців температури, акуратно очистіть, креветки від панцира і наріжте на дрібні шматочки гострим ножем (залиште 10 креветок для прикраси). Якщо ви бажаєте отримати більш ніжний смак, то перемеліть креветки в чаші блендера.

2. Зубчики часнику очистіть і пропустіть через спеціальний прес.

3. Твердий сир натріть на дрібній або середній тертці. Додайте тертий сир і подрібнений часник до креветок. Добре перемішайте всі компоненти начинки.

4. Тепер додайте в креветочную масу необхідну кількість майонезу, щоб начинка придбала ніжну, не густу і не рідку консистенцію.

5. У кожну тарталетку покладіть по кілька чайних ложок начинки. Також зверху прикрасьте кожну тарталетку цілої креветкою, кількома зернами червоної ікри, а також невеликий гілочкою чисто вимитого свіжого базиліка. Справжню насолоду!

Приємного вам апетиту!