Тарталетки з сирним сиром і червоною рибою
Дуже швидка і в той же час шалено смачна святкова закуска. Часу на її приготування у вас піде зовсім небагато, зате святковий стіл буде виглядати з нею чудово, а гості оцінять такі тарталетки по достоїнству.
Інгредієнти:
- Тарталетки – 10-12 шт.
- Слабосолона сьомга – 50-70 р.
- Свіжа зелень петрушки – 12-15 гілочок
- Огірок свіжий – ½ шт.
- Сир сирний (вершковий) – 170 р.
Процес приготування:
1. Кожну тарталетку треба добре змащувати вершковим сиром, щоб він повністю займав всю внутрішню частину тарталетки. На кожну піде приблизно по 1 чайній ложці сиру.
2. Слабосолону сьомгу потрібно оглянути на предмет наявності кісток. Якщо кістки є, то їх потрібно акуратно витягти. Далі потрібно нарізати рибу дуже тонкими пластинами з допомогою гострого кухонного ножа. Нарізану рибу красиво розкладіть на одній половині кожної тарталетки, наповненої сирним сиром.
3. Огірок промийте в холодній воді і трохи обсушити за допомогою паперового рушника. Наріжте половину огірка тонкими кільцями. Кожне кільце розріжте на 2 частини, а потім кожну з частин розріжте навпіл. В результаті у вас повинно вийти по 4 шматочка з кожного кільця. Вставте по 2 половинки огірка в кожну половину тарталетки, яка не зайнята рибою. Постарайтеся зробити це якомога красивіше.
4. Зелень петрушки промийте в достатній кількості холодної води і обсушіть, відкинувши на друшляк. Прикрасьте гілочками петрушки тарталетки з сьомгою і огірком.
5. Перед тим, як подати таку закуску на стіл, її потрібно як слід охолодити. Для цього поставте тарілку з закускою в холодильник на годину.
Приємного вам апетиту!