Тарталетки на десерт з солодкою начинкою
Тарталетки з солодкою начинкою можуть стати прекрасною альтернативою вже обридлим тортів і тістечок. Легкі, маленькі і повітряні тарталетки так і манять їх спробувати. Такий варіант подачі десерту ідеальний для шведських столів та дитячих свят.
Склад:
Для тіста:
- Пшеничне борошно – 0,25 кг
- Цукровий пісок – 90-100 р.
- Вода – 3 ст. л.
- сіль – на кінчику ножа.
- Масло – ½ пачки.
Для начинки:
- Сир – 0,25 кг
- Варення з чорниці – 2 ст. л.
- Пудра цукрова – 75 г
- Жовтки яєчні – 3 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – ½ ч. л.
- Вершки – 50-60 мл
Процес приготування:
1. Перш ніж почати готувати тісто для тарталеток, потрібно трохи розм’якшити вершкове масло. Для цього дістаньте його з холодильника за 30-60 хвилин до початку приготування. Після цього потрібно розрізати масло на шматочки невеликого розміру.
2. Пшеничне борошно просіяти з допомогою сита в невелику миску. Додайте до борошна нарізане розм’якшене вершкове масло. Тепер необхідно борошно перетерти з маслом. Робиться це руками, поки вся мука не перетвориться в крихту, змішавшись з маслом.
3. В отриману масу додайте цукор, трохи солі і 2-3 столові ложки холодної води. Замісіть м’яке і еластичне тісто. З отриманого тіста сформуйте кулю, загорнути його в харчову плівку. Приберіть тісто в холодильник хвилин на 40, щоб воно трохи затверділо і не прилипало до рук.
4. Увімкніть Духовку і дайте їй, як слід розігрітися до 180 градусів, а самі поки займіться приготуванням солодкої начинки.
5. Насамперед, у 3 курячих яєць відокремити білки від жовтків. Білки можна прибрати (заморозити або використовувати для приготування іншої страви) – вони нам більше не знадобляться.
6. Тепер візьміть 250 грам сиру,75 грам цукрової пудри, додайте ванільний цукор і збийте все заглибним блендером до однорідної ніжної маси. Поступово введіть в сир жовтки і знову збийте блендером.
7. Вершки збийте міксером, поки вони не перетворяться в досить щільну піну, а потім перекладіть їх до сиру і акуратно перемішайте.
8. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на потрібну вам кількість тарталеток. Розкачати кожен шматок в корж товщиною 3-5 міліметрів. Викладіть тісто в підготовлені формочки для кексів і щільно притисніть. Дно тарталетки проколіть в декількох місцях зубчиками виделки. Надішліть лист з тарталетками в духовку на 10 хвилин.
9. Вийміть напівготові тарталетки з духовки і розкладіть по них підготовлену начинку. Зверху прикрасьте начинку невеликою кількістю чорничного варення. Поставте тарталетки в духовку ще хвилин на 10-15.
Приємного апетиту!