Простий рецепт приготування тарталеток з куркою і грибами
Цей варіант начинки: курка і гриби, мабуть, один з найпопулярніших начинок для тарталеток. Ніжна, смачна і проста в приготуванні начинка просто тане у роті. Приготувати таку оригінальну закуску зможе навіть недосвідчена господиня.
Інгредієнти:
- Свіжі печериці – 8 шт.
- Філе куряче – 1 шт.
- Сир – 90 р.
- Соняшникова олія без запаху – 2,5 ст. ложки
- Готові тарталетки – 10 шт.
- Зубчики часнику – 2 шт.
- Вершки (10%) – 100 мл
- Сіль і мелений перець – за смаком.
- Цибуля – 1 головка.
Процес приготування:
1. Спочатку очистіть часник і цибуля від лушпиння. Промийте під холодною водою і подрібніть: часник потрібно пропустити через прес, а цибулю нашаткувати дрібним кубиком.
2. Куряче філе також необхідно промити під холодною проточною водою, а потім розрізати на кубики розміром не більше 1-1,5 сантиметрів.
3. Печериці вимити і трохи обсушити, відкинувши на друшляк. Коли вони трохи підсохнуть, наріжте їх тонкими смужками або невеликими кубиками.
4. Сковорідку поставте на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вона добре розігріється. Потім додайте на розпечену сковороду 2,5 столові ложки олії і підготовлені інгредієнти: філе, цибулю і печериці. Зменшіть вогонь до середнього і обсмажте всі інгредієнти при постійному помішуванні близько 15-20 хвилин.
5. Додайте до м’ясної начинки 100 мілілітрів вершків, щіпку солі, трохи меленого перцю і подрібнений часник. Перемішайте і варіть всі інгредієнти на повільному вогні протягом 10 хвилин після закипання вершків.
6. В кінці приготування додайте отриману начинку тертим сиром і перемішайте. При зіткненні з гарячими продуктами, сир почне плавитися, утворюючи приємну тягучу масу. Вимкніть плиту та зніміть сковороду з неї.
7. Розкладіть начинку по тарталеткам і трохи остудіть. При бажанні ви можете прикрасити верх тарталеток дрібно нарубаної зеленню: часником або кропом.
Смачного вам і вашим гостям!