Тефтелі в томатному соусі – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Як приготувати тефтелі в томатному соусі з сиром в домашніх умовах?

Яскраве блюдо для вашого домашнього столу – м’ясні тефтелі з сиром і томатним соусом. Соковите частування стане родзинкою вашого обіднього меню. Оцініть поживний і цікавий рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Рис – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Помідор – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 10 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібно кількість всіх інгредієнтів для приготування тефтелькою. Рис заздалегідь відварюємо, овочі промиваємо.

2. Подрібнюємо цибулю і зелень. Сир натираємо на дрібну тертку.

3. У великій мисці з’єднуємо фарш, сир, рис, зелень і цибулю. Додаємо сюди ж куряче яйце, сіль і перець. Перемішуємо. Трохи сиру залишаємо для останніх кроків приготування.

4. У помідорах робимо невеликі надрізи, після ошпарюємо окропом.

5. Акуратно знімаємо шкірку. Сам продукт дрібно нарізаємо. Далі тушкуємо його з подрібненою цибулею, часником, сіллю, перцем і цукром близько 5-7 хвилин.

6. Ліпимо з фаршу невеликі кульки. Кладемо їх форму для випікання, поллємо приготованим томатним соусом. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

7. Далі посипаємо блюдо залишками тертого сиру.

8. Випікаємо продукт ще 10 хвилин. Після витягаємо їх духовці і даємо трохи охолонути.

9. Соковиті тефтелі з сиром викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу!