Як приготувати тефтелі в томатному соусі з сиром в домашніх умовах?
Яскраве блюдо для вашого домашнього столу – м’ясні тефтелі з сиром і томатним соусом. Соковите частування стане родзинкою вашого обіднього меню. Оцініть поживний і цікавий рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,6 кг
- Рис – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Помідор – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 10 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібно кількість всіх інгредієнтів для приготування тефтелькою. Рис заздалегідь відварюємо, овочі промиваємо.
2. Подрібнюємо цибулю і зелень. Сир натираємо на дрібну тертку.
3. У великій мисці з’єднуємо фарш, сир, рис, зелень і цибулю. Додаємо сюди ж куряче яйце, сіль і перець. Перемішуємо. Трохи сиру залишаємо для останніх кроків приготування.
4. У помідорах робимо невеликі надрізи, після ошпарюємо окропом.
5. Акуратно знімаємо шкірку. Сам продукт дрібно нарізаємо. Далі тушкуємо його з подрібненою цибулею, часником, сіллю, перцем і цукром близько 5-7 хвилин.
6. Ліпимо з фаршу невеликі кульки. Кладемо їх форму для випікання, поллємо приготованим томатним соусом. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
7. Далі посипаємо блюдо залишками тертого сиру.
8. Випікаємо продукт ще 10 хвилин. Після витягаємо їх духовці і даємо трохи охолонути.
9. Соковиті тефтелі з сиром викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу!