Тефтелі у томатному соусі з сиром
Тефтелі в томатному соусі з сиром – це проста, але вишукана страва, весь секрет якої полягає в ароматному та ніжному соусі. Додавши зовсім трохи вершкового сиру, блюдо моментально стає в кілька разів смачнішим і апетитнішим! І подавши такий обід, можете не сумніватися, що домочадці проситимуть добавки.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис – 150 грн.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 40 гр.
- Сіль за смаком.
- Приправи – до смаку.
- Рослинна олія – для смаження.
Для соусу:
- Вода – 200 мл.
- Кетчуп – 3 ст.
- Сир плавлений – 50 гр.
- Вершки/молоко – 50 мл.
- Сметана – 2 ст.
- Борошно – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відварюємо рис у киплячій воді близько 10 хвилин, добре промиваємо і остуджуємо.
Крок 2. У робочу миску викладаємо фарш, всипаємо дрібні кубики цибулі.
Крок 3. Додаємо рис, яйце, сіль та спеції – активно вимішуємо склад.
Крок 4. Вологими руками формуємо м’ясні кульки і пануємо в борошні.
Крок 5. Розжарюємо олію і обсмажуємо тефтелі до утворення характерної скоринки.
Крок 6. Для соусу розбиваємо віночком такі інгредієнти: натертий на тертці сир, вершки, кетчуп, сіль, борошно та сметану і вливаємо воду.
Крок 7. Ніжним соусом заливаємо м’ясні кульки і доводимо до кипіння, потім зменшуємо нагрівання і гасимо протягом 35-40 хвилин.
Крок 8. Гарячі тефтелі пробуємо і насолоджуємось. Смачного!