Тефтелі в томатному соусі на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тефтелі у томатному соусі з сиром

Тефтелі в томатному соусі з сиром – це проста, але вишукана страва, весь секрет якої полягає в ароматному та ніжному соусі. Додавши зовсім трохи вершкового сиру, блюдо моментально стає в кілька разів смачнішим і апетитнішим! І подавши такий обід, можете не сумніватися, що домочадці проситимуть добавки.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис – 150 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 40 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Рослинна олія – для смаження.

Для соусу:

  • Вода – 200 мл.
  • Кетчуп – 3 ст.
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Вершки/молоко – 50 мл.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відварюємо рис у киплячій воді близько 10 хвилин, добре промиваємо і остуджуємо.

Крок 2. У робочу миску викладаємо фарш, всипаємо дрібні кубики цибулі.

Крок 3. Додаємо рис, яйце, сіль та спеції – активно вимішуємо склад.

Крок 4. Вологими руками формуємо м’ясні кульки і пануємо в борошні.

Крок 5. Розжарюємо олію і обсмажуємо тефтелі до утворення характерної скоринки.

Крок 6. Для соусу розбиваємо віночком такі інгредієнти: натертий на тертці сир, вершки, кетчуп, сіль, борошно та сметану і вливаємо воду.

Крок 7. Ніжним соусом заливаємо м’ясні кульки і доводимо до кипіння, потім зменшуємо нагрівання і гасимо протягом 35-40 хвилин.

Крок 8. Гарячі тефтелі пробуємо і насолоджуємось. Смачного!