Тефтелі з картоплею в томатному соусі на сковороді
Тефтелі з картоплею в томатному соусі на сковороді – це збалансована страва, яка ідеально підходить для сімейної трапези, після якої всі залишаться не тільки ситими, але й задоволеними, тому що страва відрізняється чудовими смаковими характеристиками та спокусливим ароматом.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Рис відварний – 200 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Картопля – 6-7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
Для соусу:
- Сметана – 2 ст.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Борошно – 1 ст.
- Вода – 400 мл.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо очищаємо та промиваємо овочі, великими часточками нарізаємо картоплю. Фарш розморожуємо та перекладаємо у глибоку ємність.
Крок 2. Підрум’янюємо картопляні скибочки на максимальному вогні, помішуючи.
Крок 3. Паралельно змішуємо складові тюфтель: відварений рис, фарш, терту морквину на тертці, яйце, сіль і подрібнену цибулю.
Крок 4. З однорідного складу ліпимо напівфабрикати бажаного розміру.
Крок 5. Для соусу з’єднуємо воду, борошно, томатну пасту, сметану, приправи та трохи солі.
Крок 6. До золотистої картопля викладаємо кульки з фаршу, заливаємо соусом і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо нагрівання і гасимо страву близько півгодини.
Крок 7. Ніжну та апетитну страву подаємо до столу відразу ж після закінчення томлення. Смачного!