Тефтелі в томатному соусі на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тефтелі з картоплею в томатному соусі на сковороді

Тефтелі з картоплею в томатному соусі на сковороді – це збалансована страва, яка ідеально підходить для сімейної трапези, після якої всі залишаться не тільки ситими, але й задоволеними, тому що страва відрізняється чудовими смаковими характеристиками та спокусливим ароматом.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис відварний – 200 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Для соусу:

  • Сметана – 2 ст.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 400 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо очищаємо та промиваємо овочі, великими часточками нарізаємо картоплю. Фарш розморожуємо та перекладаємо у глибоку ємність.

Крок 2. Підрум’янюємо картопляні скибочки на максимальному вогні, помішуючи.

Крок 3. Паралельно змішуємо складові тюфтель: відварений рис, фарш, терту морквину на тертці, яйце, сіль і подрібнену цибулю.

Крок 4. З однорідного складу ліпимо напівфабрикати бажаного розміру.

Крок 5. Для соусу з’єднуємо воду, борошно, томатну пасту, сметану, приправи та трохи солі.

Крок 6. До золотистої картопля викладаємо кульки з фаршу, заливаємо соусом і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо нагрівання і гасимо страву близько півгодини.

Крок 7. Ніжну та апетитну страву подаємо до столу відразу ж після закінчення томлення. Смачного!