Тефтелі з рисом – 10 рецептів з підливою на сковороді в духовці з покроковими фото

Тефтелі з фаршу або як їх називають ще «м’ясні їжачки» дуже ситне і смачне блюдо, що й не дивно, адже кульки з додаванням невеликої кількості рису подаються до столу, як правило, в різних підливах, наприклад: вершковою або томатної. А м’ясо для їх приготування можна використовувати будь, птах теж не є винятком. А в поєднанні з відвареною молодою картоплею або гречкою – це страва стає повноцінним обідом або вечерею для всієї родини, яке ідеально підходить для різноманітності звичного раціону.

Тефтелі з рисом в томатній підливці на сковороді

найсмачніше і всіма улюблене м’ясне додаток до спагетті – це, звичайно ж, ароматні тефтелі з фаршу з рисом, тушковані в ароматному соусі з томатної пасти, сметани і засмажки з овочів. Така страва готується дуже просто і швидко, а результатом ви напевно будете задоволені!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рис білий ½ склянки
  • Свинячий фарш 300 гр.
  • Яловичий фарш 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Морква 2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Лавровий лист мелений ½ ч. л.
  • Спеції для м’яса ½ ч. л.
  • Мускатний горіх мелений ¼ ч. л.
  • Сметана 100 мл
  • Томатна паста 100 мл
  • Вода 300 мл
  • Кріп ½ пучка
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Тефтелі з рисом в підливці на сковороді готуються дуже просто. Півсклянки рису відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, після відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини.
  2. Одну цибулину і кілька зубків часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
  3. У глибокому посуді змішуємо два види фаршу і рис.
  4. Туди ж відправляємо яйце і натерті овочі – перемішуємо.
  5. Підсипаємо приправи, сіль і чорний мелений перець за смаком і ще раз розмішуємо.
  6. Вологими руками формуємо невеличкі кульки, розміром приблизно з волоський горіх, і обсмажуємо на краплі олії до рум’яності.
  7. Перевертаємо тефтелі лопаткою і смажимо з іншого боку.
  8. Знімаємо м’ясні кульки з вогню.
  9. Тим часом очищену моркву натираємо на тертці, а ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками.
  10. Пасеруємо овочі до м’якості на рослинному маслі.
  11. Коли цибуля та морква почнуть підрум’янюватися – додаємо в сковороду сметану, томатну пасту і сіль з перцем за смаком. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
  12. У киплячу підливку укладаємо тефтелі і засипаємо півпучка дрібно нарубаного кропу.
  13. Доводимо страву до готовності на мінімальному вогні під кришкою. На це піде близько 20 хвилин. Приємного апетиту!

Як запекти тефтелі з рисом в томатній підливці в духовці?

Всі, напевно, пам’ятають, смак тих самих тюфтельок з рисом, які давали на обід в дитячому саду або шкільній їдальні? Повторимо нехитрий рецепт м’ясних кульок, які виходять у декілька разів смачніше, при готуванні в домашніх умовах!

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Рис – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Бульйон/вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. На сухій сковороді обсмажуємо кілька столових ложок борошна до рум’яного кольору.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і моркву – пасеруємо до рум’яного кольору на рослинній олії в окремій жароміцної посуді.

Крок 3. Підсипаємо до обсмаженою овочам борошно, додаємо томатну пасту і заливаємо все компоненти літром бульйону чи води, розмішуємо і даємо кілька хвилин покипіти.

Крок 4. У глибокій тарілці змішуємо фарш, рис, відварений до напівготовності, яйце і спеції – вимішуємо і злегка відбиваємо.

Крок 5. Змоченими у воді руками ліпимо м’ясні кульки і викладаємо їх на деко або у форму для запікання, попередньо змащену маслом. Заливаємо тефтелі ароматним томатним соусом і запікаємо 40-45 хвилин при температурі 200 градусів. В процесі термічної обробки, рекомендується кілька разів перевернути заготовки для рівномірного гасіння.

Крок 6. Соковиті тефтелі, як у дитинстві, подаємо до столу з будь-яким гарніром, полив його томатною підливою. Приємного апетиту!

Тефтелі з рисом в сметанному соусі на сковороді

Поєднання яловичого фаршу, рису, сиру та сметани – нікого не залишить байдужим, адже тефтелі, обсмажені до рум’яної скориночки і доведені до готовності в духовці під сиром – це неймовірно смачна страва, яке можна з легкістю подати до святкового столу.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Фарш яловичий – 700 гр.
  • Рис – ½ склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Півсклянки рису відварюємо в підсоленій воді до напівготовності і після, зливаємо надлишки рідини.

Крок 2. Фарш з’єднуємо з ½ ріпчастої цибулі, натертого на тертці, приправляємо сіллю і перцем – ретельно перемішуємо.Крок 3. Злегка остиглий рис пересипаємо в тарілку в яловичині.

Крок 4. В ту ж посуд вбиваємо одне яйце.

Крок 5. Гарненько вимішуємо всі компоненти для рівномірного розподілу спецій і рису.

Крок 6. Моркву, солодкий перець і половину цибулини довільно подрібнюємо невеликими шматочками.Крок 7. Пасеруємо подрібнені овочі до м’якості на рослинному маслі, при необхідності солимо.

Крок 8. Приблизно через 10 хвилин додаємо в сковорідку сметану, розмішуємо і даємо підливці закипіти.

Крок 9. Пару ложок борошна розвести в ½ склянці води і вливаємо отриману суміш до інших компонентів на вогні. Знову доводимо до кипіння.

Крок 10. З фаршу вологими руками формуємо тефтелі і викладаємо їх на іншу сковорідку.Крок 11. Заливаємо кульки сметанним соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 12. Тим часом, 150 грам твердого сиру подрібнюємо за допомогою дрібної терки.

Крок 13. За 5-10 хвилин до готовності тюфтельок, присипаємо їх сиром.

Крок 14. Через 40 хвилин від початку готування, акуратно виймаємо гарячу сковороду.Крок 15. Розкладаємо ароматні кульки з яловичого фаршу по тарілках, як гарнір ідеально підійдуть спагетті. При бажанні, прикрашаємо дрібно нарубаної зеленню і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Ніжні тефтелі з рисом в духовці в сметанному соусі

Тефтелі, запечені в духовій шафі, в ніжному вершковому соусі з сметани – це справжній делікатес, рецепт якого у вас будуть просити всі, хто спробує хоча б шматочок. Соковиті м’ясні кульки з рисом, готуються дуже просто і швидко, а смак у них чудовий.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Фарш свинина/яловичина – 1 кг
  • Рис – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 600 гр.
  • Бульйон – 500 мл
  • Борошно – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий кілька разів рис заливаємо теплою водою таким чином, щоб рідина покривала крупинки приблизно на 1 сантиметр. На помірному вогні доводимо до кипіння і варимо, поки не википить уся вода.

Крок 2. Напівготовий рис залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Крок 3. Коли крупа злегка охолоне – змішуємо її з фаршем, яйцями, дрібно порубаним луком, сіллю, перцем і улюбленими спеціями.

Крок 4. Гарненько перемішуємо інгредієнти.

Крок 5. Займемося підливою: на сухій сковорідці трохи обсмажуємо борошно і поступово вводимо сметану, коли маса стане однорідною – вливаємо бульйон і підсипаємо приправи за смаком.

Крок 6. Ліпимо з фаршу тефтелі бажаного розміру, укладаємо їх у форму для запікання і заливаємо сметанним соусом. Запікаємо тефтелі протягом 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. Ароматні м’ясні кульки прикрашаємо зеленню і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Тефтелі з рисом в сметанно-томатний підливці на сковороді

Маючи під рукою домашні напівфабрикати у вигляді домашніх м’ясних кульок, всього лише за півгодини, можна з легкістю приготувати неймовірно смачний і ароматний вечерю. У разі відсутності заготовок, ліпимо тефтелі з фаршу з додаванням рису, цибулі і яйця і тушкуємо в ароматному соусі.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Тефтелі – 12 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – ½ ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Масло соняшникове – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороді розігріваємо трохи соняшникової олії і викладаємо заморожені м’ясні кульки.

Крок 2. Готуємо на помірному вогні під закритою кришкою.

Крок 3. Обсмажуємо тефтелі з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Крок 4. Тим часом готуємо підливку: в окремій піалі змішуємо томатну пасту, сметану.

Крок 5. Підсипаємо сіль, чорний мелений перець і будь-які спеції, які вам подобаються.

Крок 6. Вливаємо до складових соусу воду і гарненько перемішуємо.

Крок 7. Ароматною підливою заливаємо тефтелі.

Крок 8. Кип’ятимо без кришки пару хвилин, на вогні трохи нижче середнього.

Крок 9. Страву посипаємо подрібненою зеленню, тушкуємо ще пару хвилин і знімаємо з плити.

Крок 10. До столу подаємо як самостійне блюдо, або доповнюємо гарніром. Приємного апетиту!

Соковиті тефтелі в томатно-сметанною підливці в духовці

При запіканні м’ясних кульок в духовій шафі під ароматним соусом із томатної пасти, сметани, страва виходить набагато менш калорійним, ніж при смаженні на сковороді. При такому способі готування, можна зовсім не використовувати масло, а при заміні м’ясного фаршу курячим, страва вийде взагалі дієтичним!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Рис (відварений) – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Кабачок – 300 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі натираємо моркву на дрібній тертці, а цибулю (150 грам) дрібно шаткуємо.

Крок 2. Пасеруємо нарізані компоненти на соняшниковій олії до м’якості.Крок 3. Шматок відбірної яловичини промиваємо і зачищаємо від білих плівок і прожилок, перекручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Змішуємо фарш, обсмажені овочі і заздалегідь відварений до напівготовності білий рис.

Крок 5. Підсолюємо основу тюфтельок по своєму смаку, за бажанням додаємо часник, пропущений через прес, і ретельно вимішуємо.

Крок 6. Для приготування соусу злегка підрум’янюємо дрібно нашатковану цибулю і додаємо нього пасту з томатів. Тушкуємо кілька хвилин на помірному вогні.

Крок 7. Потім, відправляємо в сковороду сметану, добре перемішуємо і даємо покипіти 1-2 хвилини.

Крок 8. Борошно розвести в 1/3 склянці води, вливаємо в соус і знімаємо з плити.

Крок 9. На дно форми для запікання викладаємо шматочки кабачка, а зверху розподіляємо кульки, сформовані з фаршу з рисом.

Крок 10. Заливаємо тефтелі соусом і запікаємо протягом півгодини при температурі 200 градусів.Крок 11. Через 30 хвилин золотисті кульки посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Крок 12. Приємного апетиту!

Як приготувати тефтелі в вершковому соусі в сковороді?

Готуємо простий обід всього лише за 40 хвилин, який напевно сподобається всій вашій родині – м’ясні тефтелі в вершковому соусі з ніжним смаком і тане в роті текстурою. Така страва ідеально поєднується з овочами, крупами і легкими салатами.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис (відварений до напівготовності) – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді змішуємо фарш, рис аль-денте, яйце, пару пучок солі і ваші улюблені спеції.

Крок 2. На розігріту сковорідку з олією викладаємо сформовані тефтелі і обсмажуємо до утворення золотистої скоринки з усіх боків.Крок 3. До рум’яним м’ясних кульок засипаємо ріпчасту цибулю, нарізану невеликими кубиками – тушкуємо компоненти на помірному вогні ще пару хвилин.

Крок 4. Коли цибуля стане напівпрозорим – заливаємо в сковороду вершки і воду, даємо близько 3 хвилин покипіти, а потім накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 20 хвилин до готовності м’яса.

Крок 5. Вершкові тефтелі щедро поливаємо соусом і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Смачні тефтелі з рисом у вершковому соусі в духовці

Тефтелі з рисом у вершковому соусі – це дуже смачне і ніжне блюдо, яке будуть їсти із задоволенням, навіть найвибагливіші діти! Поєднання м’ясного фаршу з крупою – просто, смачно і швидко.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 25 шт.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Рис – 2/3 склянки
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Спеції – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Одну картошину очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці і, віджавши надлишки вологи, додаємо до размороженному фаршу.Крок 2. В ту ж ємність розбиваємо яйце і засипаємо дрібно нарізаний ріпчаста цибулю.

Крок 3. Рис промиваємо кілька разів, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 4. Варимо крупу до напівготовності, зливаємо воду і знову промиваємо.

Крок 5. Перекладаємо рис до м’яса, приправляємо улюбленими спеціями, сіллю і гарненько вимішуємо.

Крок 6. Форму для запікання устеляємо фольгою, змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо тефтелі, які зручно формувати вологими руками.

Крок 7. Для соусу змішуємо вершки з томатною пастою і підсолюємо.

Крок 8. Отриманою сумішшю заливаємо заготовки.

Крок 9. Випікаємо м’ясні кульки 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.Крок 10. Ароматні тефтелі в вершковому соусі подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт тюфтельок з курячого фаршу з рисом

Готуємо оригінальні курячі тефтелі з рисом на сковороді. При обжарке маленьких м’ясних кульок на рослинному маслі, виходять своєрідні котлетки, які прекрасно впишуться в дитяче меню. А при готування на пару, таке блюдо можна давати навіть самим маленьким.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Фарш – 200 гр.
  • Рис відварний – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку піалу викладаємо фарш, вбиваємо яйце і приправляємо все сіллю і улюбленими спеціями.

Крок 2. Далі, до м’яса відправляємо відварений рис.

Крок 3. Ретельно перемішуємо компоненти.

Крок 4. Вологими руками формуємо невеличкі кульки з курячого філе.

Крок 5. У сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо тефтелі на помірному вогні до утворення рум’яної скоринки.

Крок 6. Через 4-5 хвилин, перевертаємо м’ясні кульки і смажимо з іншого боку.

Крок 7. До столу подаємо з овочевими салатами і всілякими соусами. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт тюфтельок з рисом і підливою в каструлі

Якщо раптом у вас завалявся шматочок фаршу – сміливо готуйте ідеальний вечерю, який здивує всю вашу сім’ю – тефтелі з рисом в ароматній овочевий підливці. І готувати все це ми будемо без зайвого масла – згасимо в каструлі!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш свинячий – 1 кг
  • Рис (відварений) – 600 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода – 1-2 склянки
  • капустяне Листя – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій тарілці змішуємо рис, відварений до напівготовності, фарш, дрібно нарубану цибулину і ¼ частину моркви, натертої на дрібної тертці.

Крок 2. Посипаємо інгредієнти сіллю і спеціями, які вам подобаються – гарненько перемішуємо.

Крок 3. На дно каструлі, в якій буде відбуватися гасіння, викладаємо промиті капустяне листя.

Крок 4. Вологими руками ліпимо кульки невеликого розміру і викладаємо на капустяну «подушку».

Крок 5. Поверх тюфтельок посипаємо решту моркви, подрібненої за допомогою терки з великими отворами.

Крок 6. Томатну пасту розвести приблизно в одній склянці води (кількість рідини регулюйте під свій посуд) і заливаємо вміст каструлі.

Крок 7. Тушкуємо страву на мінімальному вогні близько півгодини. Готовність легко перевіряється – достатньо спробувати рис, у разі, якщо крупа готова – вимикайте плиту і приступайте до вечері. Приємного апетиту!