Тефтелі з фаршу або як їх називають ще «м’ясні їжачки» дуже ситне і смачне блюдо, що й не дивно, адже кульки з додаванням невеликої кількості рису подаються до столу, як правило, в різних підливах, наприклад: вершковою або томатної. А м’ясо для їх приготування можна використовувати будь, птах теж не є винятком. А в поєднанні з відвареною молодою картоплею або гречкою – це страва стає повноцінним обідом або вечерею для всієї родини, яке ідеально підходить для різноманітності звичного раціону.
Тефтелі з рисом в томатній підливці на сковороді
найсмачніше і всіма улюблене м’ясне додаток до спагетті – це, звичайно ж, ароматні тефтелі з фаршу з рисом, тушковані в ароматному соусі з томатної пасти, сметани і засмажки з овочів. Така страва готується дуже просто і швидко, а результатом ви напевно будете задоволені!
Інгредієнти на
6 порц.
- Рис білий ½ склянки
- Свинячий фарш 300 гр.
- Яловичий фарш 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Часник 4 зуб.
- Морква 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Коріандр мелений 1 ч. л.
- Лавровий лист мелений ½ ч. л.
- Спеції для м’яса ½ ч. л.
- Мускатний горіх мелений ¼ ч. л.
- Сметана 100 мл
- Томатна паста 100 мл
- Вода 300 мл
- Кріп ½ пучка
- Масло рослинне 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Тефтелі з рисом в підливці на сковороді готуються дуже просто. Півсклянки рису відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, після відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини.
- Одну цибулину і кілька зубків часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
- У глибокому посуді змішуємо два види фаршу і рис.
- Туди ж відправляємо яйце і натерті овочі – перемішуємо.
- Підсипаємо приправи, сіль і чорний мелений перець за смаком і ще раз розмішуємо.
- Вологими руками формуємо невеличкі кульки, розміром приблизно з волоський горіх, і обсмажуємо на краплі олії до рум’яності.
- Перевертаємо тефтелі лопаткою і смажимо з іншого боку.
- Знімаємо м’ясні кульки з вогню.
- Тим часом очищену моркву натираємо на тертці, а ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками.
- Пасеруємо овочі до м’якості на рослинному маслі.
- Коли цибуля та морква почнуть підрум’янюватися – додаємо в сковороду сметану, томатну пасту і сіль з перцем за смаком. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
- У киплячу підливку укладаємо тефтелі і засипаємо півпучка дрібно нарубаного кропу.
- Доводимо страву до готовності на мінімальному вогні під кришкою. На це піде близько 20 хвилин. Приємного апетиту!
Як запекти тефтелі з рисом в томатній підливці в духовці?
Всі, напевно, пам’ятають, смак тих самих тюфтельок з рисом, які давали на обід в дитячому саду або шкільній їдальні? Повторимо нехитрий рецепт м’ясних кульок, які виходять у декілька разів смачніше, при готуванні в домашніх умовах!
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Рис – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Лист лавра – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Бульйон/вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. На сухій сковороді обсмажуємо кілька столових ложок борошна до рум’яного кольору.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і моркву – пасеруємо до рум’яного кольору на рослинній олії в окремій жароміцної посуді.
Крок 3. Підсипаємо до обсмаженою овочам борошно, додаємо томатну пасту і заливаємо все компоненти літром бульйону чи води, розмішуємо і даємо кілька хвилин покипіти.
Крок 4. У глибокій тарілці змішуємо фарш, рис, відварений до напівготовності, яйце і спеції – вимішуємо і злегка відбиваємо.
Крок 5. Змоченими у воді руками ліпимо м’ясні кульки і викладаємо їх на деко або у форму для запікання, попередньо змащену маслом. Заливаємо тефтелі ароматним томатним соусом і запікаємо 40-45 хвилин при температурі 200 градусів. В процесі термічної обробки, рекомендується кілька разів перевернути заготовки для рівномірного гасіння.
Крок 6. Соковиті тефтелі, як у дитинстві, подаємо до столу з будь-яким гарніром, полив його томатною підливою. Приємного апетиту!
Тефтелі з рисом в сметанному соусі на сковороді
Поєднання яловичого фаршу, рису, сиру та сметани – нікого не залишить байдужим, адже тефтелі, обсмажені до рум’яної скориночки і доведені до готовності в духовці під сиром – це неймовірно смачна страва, яке можна з легкістю подати до святкового столу.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Фарш яловичий – 700 гр.
- Рис – ½ склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 150 мл
- Борошно – 2 ст. л.
- Вода – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Півсклянки рису відварюємо в підсоленій воді до напівготовності і після, зливаємо надлишки рідини.
Крок 2. Фарш з’єднуємо з ½ ріпчастої цибулі, натертого на тертці, приправляємо сіллю і перцем – ретельно перемішуємо.Крок 3. Злегка остиглий рис пересипаємо в тарілку в яловичині.
Крок 4. В ту ж посуд вбиваємо одне яйце.
Крок 5. Гарненько вимішуємо всі компоненти для рівномірного розподілу спецій і рису.
Крок 6. Моркву, солодкий перець і половину цибулини довільно подрібнюємо невеликими шматочками.Крок 7. Пасеруємо подрібнені овочі до м’якості на рослинному маслі, при необхідності солимо.
Крок 8. Приблизно через 10 хвилин додаємо в сковорідку сметану, розмішуємо і даємо підливці закипіти.
Крок 9. Пару ложок борошна розвести в ½ склянці води і вливаємо отриману суміш до інших компонентів на вогні. Знову доводимо до кипіння.
Крок 10. З фаршу вологими руками формуємо тефтелі і викладаємо їх на іншу сковорідку.Крок 11. Заливаємо кульки сметанним соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
Крок 12. Тим часом, 150 грам твердого сиру подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
Крок 13. За 5-10 хвилин до готовності тюфтельок, присипаємо їх сиром.
Крок 14. Через 40 хвилин від початку готування, акуратно виймаємо гарячу сковороду.Крок 15. Розкладаємо ароматні кульки з яловичого фаршу по тарілках, як гарнір ідеально підійдуть спагетті. При бажанні, прикрашаємо дрібно нарубаної зеленню і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Ніжні тефтелі з рисом в духовці в сметанному соусі
Тефтелі, запечені в духовій шафі, в ніжному вершковому соусі з сметани – це справжній делікатес, рецепт якого у вас будуть просити всі, хто спробує хоча б шматочок. Соковиті м’ясні кульки з рисом, готуються дуже просто і швидко, а смак у них чудовий.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Фарш свинина/яловичина – 1 кг
- Рис – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 600 гр.
- Бульйон – 500 мл
- Борошно – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий кілька разів рис заливаємо теплою водою таким чином, щоб рідина покривала крупинки приблизно на 1 сантиметр. На помірному вогні доводимо до кипіння і варимо, поки не википить уся вода.
Крок 2. Напівготовий рис залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Крок 3. Коли крупа злегка охолоне – змішуємо її з фаршем, яйцями, дрібно порубаним луком, сіллю, перцем і улюбленими спеціями.
Крок 4. Гарненько перемішуємо інгредієнти.
Крок 5. Займемося підливою: на сухій сковорідці трохи обсмажуємо борошно і поступово вводимо сметану, коли маса стане однорідною – вливаємо бульйон і підсипаємо приправи за смаком.
Крок 6. Ліпимо з фаршу тефтелі бажаного розміру, укладаємо їх у форму для запікання і заливаємо сметанним соусом. Запікаємо тефтелі протягом 40 хвилин при 180 градусах.
Крок 7. Ароматні м’ясні кульки прикрашаємо зеленню і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Тефтелі з рисом в сметанно-томатний підливці на сковороді
Маючи під рукою домашні напівфабрикати у вигляді домашніх м’ясних кульок, всього лише за півгодини, можна з легкістю приготувати неймовірно смачний і ароматний вечерю. У разі відсутності заготовок, ліпимо тефтелі з фаршу з додаванням рису, цибулі і яйця і тушкуємо в ароматному соусі.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тефтелі – 12 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – ½ ст. л.
- Вода – 200 мл
- Масло соняшникове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороді розігріваємо трохи соняшникової олії і викладаємо заморожені м’ясні кульки.
Крок 2. Готуємо на помірному вогні під закритою кришкою.
Крок 3. Обсмажуємо тефтелі з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
Крок 4. Тим часом готуємо підливку: в окремій піалі змішуємо томатну пасту, сметану.
Крок 5. Підсипаємо сіль, чорний мелений перець і будь-які спеції, які вам подобаються.
Крок 6. Вливаємо до складових соусу воду і гарненько перемішуємо.
Крок 7. Ароматною підливою заливаємо тефтелі.
Крок 8. Кип’ятимо без кришки пару хвилин, на вогні трохи нижче середнього.
Крок 9. Страву посипаємо подрібненою зеленню, тушкуємо ще пару хвилин і знімаємо з плити.
Крок 10. До столу подаємо як самостійне блюдо, або доповнюємо гарніром. Приємного апетиту!
Соковиті тефтелі в томатно-сметанною підливці в духовці
При запіканні м’ясних кульок в духовій шафі під ароматним соусом із томатної пасти, сметани, страва виходить набагато менш калорійним, ніж при смаженні на сковороді. При такому способі готування, можна зовсім не використовувати масло, а при заміні м’ясного фаршу курячим, страва вийде взагалі дієтичним!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Рис (відварений) – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Кабачок – 300 гр.
- Сметана – 100 мл
- томатна Паста – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно – 1 ч. л.
- Часник – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо овочі натираємо моркву на дрібній тертці, а цибулю (150 грам) дрібно шаткуємо.
Крок 2. Пасеруємо нарізані компоненти на соняшниковій олії до м’якості.Крок 3. Шматок відбірної яловичини промиваємо і зачищаємо від білих плівок і прожилок, перекручуємо через м’ясорубку.
Крок 4. Змішуємо фарш, обсмажені овочі і заздалегідь відварений до напівготовності білий рис.
Крок 5. Підсолюємо основу тюфтельок по своєму смаку, за бажанням додаємо часник, пропущений через прес, і ретельно вимішуємо.
Крок 6. Для приготування соусу злегка підрум’янюємо дрібно нашатковану цибулю і додаємо нього пасту з томатів. Тушкуємо кілька хвилин на помірному вогні.
Крок 7. Потім, відправляємо в сковороду сметану, добре перемішуємо і даємо покипіти 1-2 хвилини.
Крок 8. Борошно розвести в 1/3 склянці води, вливаємо в соус і знімаємо з плити.
Крок 9. На дно форми для запікання викладаємо шматочки кабачка, а зверху розподіляємо кульки, сформовані з фаршу з рисом.
Крок 10. Заливаємо тефтелі соусом і запікаємо протягом півгодини при температурі 200 градусів.Крок 11. Через 30 хвилин золотисті кульки посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Крок 12. Приємного апетиту!
Як приготувати тефтелі в вершковому соусі в сковороді?
Готуємо простий обід всього лише за 40 хвилин, який напевно сподобається всій вашій родині – м’ясні тефтелі в вершковому соусі з ніжним смаком і тане в роті текстурою. Така страва ідеально поєднується з овочами, крупами і легкими салатами.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Рис (відварений до напівготовності) – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло олію – 3-4 ст. л.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокому посуді змішуємо фарш, рис аль-денте, яйце, пару пучок солі і ваші улюблені спеції.
Крок 2. На розігріту сковорідку з олією викладаємо сформовані тефтелі і обсмажуємо до утворення золотистої скоринки з усіх боків.Крок 3. До рум’яним м’ясних кульок засипаємо ріпчасту цибулю, нарізану невеликими кубиками – тушкуємо компоненти на помірному вогні ще пару хвилин.
Крок 4. Коли цибуля стане напівпрозорим – заливаємо в сковороду вершки і воду, даємо близько 3 хвилин покипіти, а потім накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 20 хвилин до готовності м’яса.
Крок 5. Вершкові тефтелі щедро поливаємо соусом і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Смачні тефтелі з рисом у вершковому соусі в духовці
Тефтелі з рисом у вершковому соусі – це дуже смачне і ніжне блюдо, яке будуть їсти із задоволенням, навіть найвибагливіші діти! Поєднання м’ясного фаршу з крупою – просто, смачно і швидко.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 25 шт.
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершки – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Рис – 2/3 склянки
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – 3 щіпки.
- Спеції – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Одну картошину очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці і, віджавши надлишки вологи, додаємо до размороженному фаршу.Крок 2. В ту ж ємність розбиваємо яйце і засипаємо дрібно нарізаний ріпчаста цибулю.
Крок 3. Рис промиваємо кілька разів, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Крок 4. Варимо крупу до напівготовності, зливаємо воду і знову промиваємо.
Крок 5. Перекладаємо рис до м’яса, приправляємо улюбленими спеціями, сіллю і гарненько вимішуємо.
Крок 6. Форму для запікання устеляємо фольгою, змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо тефтелі, які зручно формувати вологими руками.
Крок 7. Для соусу змішуємо вершки з томатною пастою і підсолюємо.
Крок 8. Отриманою сумішшю заливаємо заготовки.
Крок 9. Випікаємо м’ясні кульки 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.Крок 10. Ароматні тефтелі в вершковому соусі подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт тюфтельок з курячого фаршу з рисом
Готуємо оригінальні курячі тефтелі з рисом на сковороді. При обжарке маленьких м’ясних кульок на рослинному маслі, виходять своєрідні котлетки, які прекрасно впишуться в дитяче меню. А при готування на пару, таке блюдо можна давати навіть самим маленьким.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Фарш – 200 гр.
- Рис відварний – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку піалу викладаємо фарш, вбиваємо яйце і приправляємо все сіллю і улюбленими спеціями.
Крок 2. Далі, до м’яса відправляємо відварений рис.
Крок 3. Ретельно перемішуємо компоненти.
Крок 4. Вологими руками формуємо невеличкі кульки з курячого філе.
Крок 5. У сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо тефтелі на помірному вогні до утворення рум’яної скоринки.
Крок 6. Через 4-5 хвилин, перевертаємо м’ясні кульки і смажимо з іншого боку.
Крок 7. До столу подаємо з овочевими салатами і всілякими соусами. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт тюфтельок з рисом і підливою в каструлі
Якщо раптом у вас завалявся шматочок фаршу – сміливо готуйте ідеальний вечерю, який здивує всю вашу сім’ю – тефтелі з рисом в ароматній овочевий підливці. І готувати все це ми будемо без зайвого масла – згасимо в каструлі!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Фарш свинячий – 1 кг
- Рис (відварений) – 600 гр.
- Морква велика – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Вода – 1-2 склянки
- капустяне Листя – 3-4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій тарілці змішуємо рис, відварений до напівготовності, фарш, дрібно нарубану цибулину і ¼ частину моркви, натертої на дрібної тертці.
Крок 2. Посипаємо інгредієнти сіллю і спеціями, які вам подобаються – гарненько перемішуємо.
Крок 3. На дно каструлі, в якій буде відбуватися гасіння, викладаємо промиті капустяне листя.
Крок 4. Вологими руками ліпимо кульки невеликого розміру і викладаємо на капустяну «подушку».
Крок 5. Поверх тюфтельок посипаємо решту моркви, подрібненої за допомогою терки з великими отворами.
Крок 6. Томатну пасту розвести приблизно в одній склянці води (кількість рідини регулюйте під свій посуд) і заливаємо вміст каструлі.
Крок 7. Тушкуємо страву на мінімальному вогні близько півгодини. Готовність легко перевіряється – достатньо спробувати рис, у разі, якщо крупа готова – вимикайте плиту і приступайте до вечері. Приємного апетиту!