Терпуг – популярна в нашій країні риба, вона цінується за свої поживні властивості. З терпуга виходить смачне і ситне блюдо для обіду або вечері. У статті зібрані 6 рецептів запеченої в духовці риби.
Дуже смачний терпуг, запечений у фользі в духовці
Терпуг – це морська риба середнього розміру, тому її дуже зручно запікати в духовці цілком. І коштує вона відносно недорого. У фользі терпуг виходить дуже смачним, просто пальчики оближеш.
Інгредієнти на
4 порц.
- Терпуг 2 шт.
- Чебрець 1 пучок
- Лимон 20 гр.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне 20 мл
Процес приготування:
- Як смачне запекти терпуга в духовці? Рибу повністю розморозьте і обмийте.
- Обробіть тушки, очистіть від луски, відріжте голови і видаліть нутрощі.
- Натріть терпуг сіллю і рослинним маслом, викладіть їх на фольгу. Тушки перекладіть гілочками чебрецю і часточками лимона. Загорніть фольгу.
- Запікайте рибу в духовці при 200 градусах 1 год.
- Подавайте запечену рибу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати рибу терпуг цілком у духовці?
В приготуванні терпуга немає ніяких особливих тонкощів. Як і будь-яка інша більш або менш жирна риба, вона готується просто і швидко. Досить змастити її сіллю, улюбленими спеціями, полити лимонним соком і смачне блюдо вам забезпечено.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Терпуг – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сік лимонний – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушку терпуга повністю розморозьте, розпотрошили, очистіть від луски.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими кільцями. Якщо цибулина дуже велика, то наріжте її півкільцями.
3. Рибу натріть сіллю, нафаршируйте цибулею і полийте лимонним соком.
4. Оберніть рибу у фольгу, попередньо змащену рослинним маслом і запікайте в духовці при 180 градусах близько години.
5. Терпуг виходить дуже соковитим і смачним, подавайте його разом з запеченим цибулею.
Приємного апетиту!
Як запекти окуня терпуга з овочами в духовці?
Терпуг – морська риба з ніжним філе і невеликою кількістю кісток. Готувати її одне задоволення. Його можна запекти в духовці разом з овочами і тоді у вас вийде повноцінне поживне і корисне блюдо для всієї родини.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 3-4.
Інгредієнти:
- Терпуг – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування фольги.
Процес приготування:
1. Тушку терпуга очистіть від луски і нутрощів, розріжте на шматочки по 2 см шириною.
2. Картоплю і моркву очистіть і наріжте тонкими кружечками.
3. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте соломкою. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
4. Лист фольги змастіть рослинною олією. Викладіть кілька шматочків риби, посоліть їх і поперчіть за смаком.
5. На рибу покладіть трохи цибулі і картоплі.
6. Далі покладіть трохи моркви і болгарського перцю, посоліть і приправити овочі за смаком.
7. Герметично загорніть рибу та овочі в фольгу. З рештою шматочками риби і овочами зробіть все те ж саме.
8. Згортки викладіть на деко і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину.
9. Через певний час доставте терпуга з овочами з духовки, розгорніть фольгу і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ніжний терпуг, запечений в сметані в духовці
Щоб приготувати рибу смачно, та ще й зберегти максимум її корисних властивостей, краще всього скористатися духовкою. Запечений терпуг в сметані порадує вас своєю ніжною структурою і чудовим смаком.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Терпуг – 2 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Розморозьте рибу очистити від луски і нутрощів, відріжте плавники і голову, наріжте порційними шматками.
2. Часник очистіть і пропустіть через прес.
3. Змішайте часник з сіллю і мелений перець.
4. У пряної суміші обваляйте кожен шматочок риби.
5. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї рибу і залиште на 10 хвилин.
6. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, обсмажте цибулю на рослинній олії до м’якості.
7. Потім додайте до цибулі нарізані кружальцями помідори і продовжуйте тушкувати 3 хвилини.
8. Моркву очистіть, помийте, наріжте кружечками і тушкуйте разом з помідорами та цибулею.
9. До овочів додайте сметану і півсклянки води, посоліть за смаком і тушкуйте 5 хвилин.
10. Поки овочі тушатся на сковороді, відправте рибу в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Після цього додайте овочі в форму і запікайте блюдо ще 30 хвилин.
11. Терпуг з овочами і сметаною можна подавати як самостійне блюдо або разом гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти рибу терпуг з картоплею в духовці?
Терпуг – це та риба, яку можна вживати шанувальникам правильного і здорового харчування. Завдяки тому, що терпуг відноситься до продуктів середньої жирності, страви з них виходять поживними та смачними. Наприклад, якщо запекти його разом з картоплею в духовці, то у вас вийде досить ситний, але легкий вечерю.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Терпуг – 1 шт.
- Картопля – 12 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сметана 15 % – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сік лимонний – за смаком.
Процес приготування:
1. Рибу помийте, очистіть від нутрощів і луски.
2. Картоплю почистіть і помийте.
3. Потім наріжте часточками картоплю і посоліть за смаком.
4. Додайте олію і ще раз добре перемішайте картоплю.
5. Цибулю наріжте півкільцями і змішайте з картоплею. На деко викладіть тушку терпуга, навколо неї покладіть картоплю і цибулю, приправити заготовку за смаком.
6. Змастіть рибу і картоплю сметаною.
7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. За цей час філе риби добре пропечеться і відстане від кістки.
8. Посипте блюдо рубаною зеленню і збризніть лимонним соком.
9. Запечену рибу терпуг і картоплю подавайте на загальному блюді.
Приємного апетиту!
Соковитий терпуг, запечена у фользі з лимоном
Простий, але вишуканий рецепт приготування риби терпуг. Лимони не тільки допомагають позбавитися від специфічного рибного запаху, але збагачують рибну м’якоть своїм особливим смаком.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Терпуг – 0,8 кг
- Лимон – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. Розморозьте рибу повністю, очистіть від луски і нутрощів.
2. Зріжте з тушок терпуга голови і хвіст.
3. Лимон добре помийте і наріжте тонкими кружечками. Зелень можна взяти за своїм смаком: петрушку, чебрець або розмарин.
4. Рибу натріть сіллю з усіх боків, всередину покладіть лимон і зелень. Можна відразу переходити до запіканню або залишити терпуг маринуватися на деякий час.
5. Фольгу змастіть рослинною олією. Викладіть на неї тушки терпуга і загорніть їх у фольгу.
6. Запікайте рибу в духовці, розігрітій до 200 градусів 20 хвилин. Якщо ви хочете отримати рум’яну скоринку на рибі, то за 5 хвилин до готовності розгорніть фольгу і запікайте рибу у відкритому вигляді. Запечений терпуг з лимоном можна подавати на стіл прямо у фользі.
Приємного апетиту!