Терпуг, запечений в духовці – 6 рецептів, як смачно приготувати рибу терпуг у фользі, з картоплею, цілком

Терпуг – популярна в нашій країні риба, вона цінується за свої поживні властивості. З терпуга виходить смачне і ситне блюдо для обіду або вечері. У статті зібрані 6 рецептів запеченої в духовці риби.

Дуже смачний терпуг, запечений у фользі в духовці

Терпуг – це морська риба середнього розміру, тому її дуже зручно запікати в духовці цілком. І коштує вона відносно недорого. У фользі терпуг виходить дуже смачним, просто пальчики оближеш.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Терпуг 2 шт.
  • Чебрець 1 пучок
  • Лимон 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 20 мл

Процес приготування:

  1. Як смачне запекти терпуга в духовці? Рибу повністю розморозьте і обмийте.
  2. Обробіть тушки, очистіть від луски, відріжте голови і видаліть нутрощі.
  3. Натріть терпуг сіллю і рослинним маслом, викладіть їх на фольгу. Тушки перекладіть гілочками чебрецю і часточками лимона. Загорніть фольгу.
  4. Запікайте рибу в духовці при 200 градусах 1 год.
  5. Подавайте запечену рибу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати рибу терпуг цілком у духовці?

В приготуванні терпуга немає ніяких особливих тонкощів. Як і будь-яка інша більш або менш жирна риба, вона готується просто і швидко. Досить змастити її сіллю, улюбленими спеціями, полити лимонним соком і смачне блюдо вам забезпечено.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Терпуг – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку терпуга повністю розморозьте, розпотрошили, очистіть від луски.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими кільцями. Якщо цибулина дуже велика, то наріжте її півкільцями.

3. Рибу натріть сіллю, нафаршируйте цибулею і полийте лимонним соком.

4. Оберніть рибу у фольгу, попередньо змащену рослинним маслом і запікайте в духовці при 180 градусах близько години.

5. Терпуг виходить дуже соковитим і смачним, подавайте його разом з запеченим цибулею.

Приємного апетиту!

Як запекти окуня терпуга з овочами в духовці?

Терпуг – морська риба з ніжним філе і невеликою кількістю кісток. Готувати її одне задоволення. Його можна запекти в духовці разом з овочами і тоді у вас вийде повноцінне поживне і корисне блюдо для всієї родини.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Терпуг – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування фольги.

Процес приготування:

1. Тушку терпуга очистіть від луски і нутрощів, розріжте на шматочки по 2 см шириною.

2. Картоплю і моркву очистіть і наріжте тонкими кружечками.

3. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте соломкою. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

4. Лист фольги змастіть рослинною олією. Викладіть кілька шматочків риби, посоліть їх і поперчіть за смаком.

5. На рибу покладіть трохи цибулі і картоплі.

6. Далі покладіть трохи моркви і болгарського перцю, посоліть і приправити овочі за смаком.

7. Герметично загорніть рибу та овочі в фольгу. З рештою шматочками риби і овочами зробіть все те ж саме.

8. Згортки викладіть на деко і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину.

9. Через певний час доставте терпуга з овочами з духовки, розгорніть фольгу і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжний терпуг, запечений в сметані в духовці

Щоб приготувати рибу смачно, та ще й зберегти максимум її корисних властивостей, краще всього скористатися духовкою. Запечений терпуг в сметані порадує вас своєю ніжною структурою і чудовим смаком.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Терпуг – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморозьте рибу очистити від луски і нутрощів, відріжте плавники і голову, наріжте порційними шматками.

2. Часник очистіть і пропустіть через прес.

3. Змішайте часник з сіллю і мелений перець.

4. У пряної суміші обваляйте кожен шматочок риби.

5. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї рибу і залиште на 10 хвилин.

6. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, обсмажте цибулю на рослинній олії до м’якості.

7. Потім додайте до цибулі нарізані кружальцями помідори і продовжуйте тушкувати 3 хвилини.

8. Моркву очистіть, помийте, наріжте кружечками і тушкуйте разом з помідорами та цибулею.

9. До овочів додайте сметану і півсклянки води, посоліть за смаком і тушкуйте 5 хвилин.

10. Поки овочі тушатся на сковороді, відправте рибу в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Після цього додайте овочі в форму і запікайте блюдо ще 30 хвилин.

11. Терпуг з овочами і сметаною можна подавати як самостійне блюдо або разом гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти рибу терпуг з картоплею в духовці?

Терпуг – це та риба, яку можна вживати шанувальникам правильного і здорового харчування. Завдяки тому, що терпуг відноситься до продуктів середньої жирності, страви з них виходять поживними та смачними. Наприклад, якщо запекти його разом з картоплею в духовці, то у вас вийде досить ситний, але легкий вечерю.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Терпуг – 1 шт.
  • Картопля – 12 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сметана 15 % – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сік лимонний – за смаком.

Процес приготування:

1. Рибу помийте, очистіть від нутрощів і луски.

2. Картоплю почистіть і помийте.

3. Потім наріжте часточками картоплю і посоліть за смаком.

4. Додайте олію і ще раз добре перемішайте картоплю.

5. Цибулю наріжте півкільцями і змішайте з картоплею. На деко викладіть тушку терпуга, навколо неї покладіть картоплю і цибулю, приправити заготовку за смаком.

6. Змастіть рибу і картоплю сметаною.

7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. За цей час філе риби добре пропечеться і відстане від кістки.

8. Посипте блюдо рубаною зеленню і збризніть лимонним соком.

9. Запечену рибу терпуг і картоплю подавайте на загальному блюді.

Приємного апетиту!

Соковитий терпуг, запечена у фользі з лимоном

Простий, але вишуканий рецепт приготування риби терпуг. Лимони не тільки допомагають позбавитися від специфічного рибного запаху, але збагачують рибну м’якоть своїм особливим смаком.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Терпуг – 0,8 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморозьте рибу повністю, очистіть від луски і нутрощів.

2. Зріжте з тушок терпуга голови і хвіст.

3. Лимон добре помийте і наріжте тонкими кружечками. Зелень можна взяти за своїм смаком: петрушку, чебрець або розмарин.

4. Рибу натріть сіллю з усіх боків, всередину покладіть лимон і зелень. Можна відразу переходити до запіканню або залишити терпуг маринуватися на деякий час.

5. Фольгу змастіть рослинною олією. Викладіть на неї тушки терпуга і загорніть їх у фольгу.

6. Запікайте рибу в духовці, розігрітій до 200 градусів 20 хвилин. Якщо ви хочете отримати рум’яну скоринку на рибі, то за 5 хвилин до готовності розгорніть фольгу і запікайте рибу у відкритому вигляді. Запечений терпуг з лимоном можна подавати на стіл прямо у фользі.

Приємного апетиту!