Як смачно запекти рибу терпуг з картоплею в духовці?
Терпуг – це та риба, яку можна вживати шанувальникам правильного і здорового харчування. Завдяки тому, що терпуг відноситься до продуктів середньої жирності, страви з них виходять поживними та смачними. Наприклад, якщо запекти його разом з картоплею в духовці, то у вас вийде досить ситний, але легкий вечерю.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Терпуг – 1 шт.
- Картопля – 12 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сметана 15 % – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сік лимонний – за смаком.
Процес приготування:
1. Рибу помийте, очистіть від нутрощів і луски.
2. Картоплю почистіть і помийте.
3. Потім наріжте часточками картоплю і посоліть за смаком.
4. Додайте олію і ще раз добре перемішайте картоплю.
5. Цибулю наріжте півкільцями і змішайте з картоплею. На деко викладіть тушку терпуга, навколо неї покладіть картоплю і цибулю, приправити заготовку за смаком.
6. Змастіть рибу і картоплю сметаною.
7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. За цей час філе риби добре пропечеться і відстане від кістки.
8. Посипте блюдо рубаною зеленню і збризніть лимонним соком.
9. Запечену рибу терпуг і картоплю подавайте на загальному блюді.
Приємного апетиту!