Терпуг, запечений в духовці – 6 рецептів, як смачно приготувати рибу терпуг у фользі, з картоплею, цілком

Як смачно запекти рибу терпуг з картоплею в духовці?

Терпуг – це та риба, яку можна вживати шанувальникам правильного і здорового харчування. Завдяки тому, що терпуг відноситься до продуктів середньої жирності, страви з них виходять поживними та смачними. Наприклад, якщо запекти його разом з картоплею в духовці, то у вас вийде досить ситний, але легкий вечерю.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Терпуг – 1 шт.
  • Картопля – 12 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сметана 15 % – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сік лимонний – за смаком.

Процес приготування:

1. Рибу помийте, очистіть від нутрощів і луски.

2. Картоплю почистіть і помийте.

3. Потім наріжте часточками картоплю і посоліть за смаком.

4. Додайте олію і ще раз добре перемішайте картоплю.

5. Цибулю наріжте півкільцями і змішайте з картоплею. На деко викладіть тушку терпуга, навколо неї покладіть картоплю і цибулю, приправити заготовку за смаком.

6. Змастіть рибу і картоплю сметаною.

7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. За цей час філе риби добре пропечеться і відстане від кістки.

8. Посипте блюдо рубаною зеленню і збризніть лимонним соком.

9. Запечену рибу терпуг і картоплю подавайте на загальному блюді.

Приємного апетиту!