Тірамісу класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Тірамісу з полуницею

Тірамісу з полуницею – це яскравий та цікавий десерт, який точно прикрасить ваш святковий стіл та нікого не залишить байдужим. Апетитні ласощі порадують ніжним смаком із приємною ягідною кислинкою. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час приготування – 4 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді – 10 шт.
  • Сир Рікотта – 250 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Пудра цукрова – 30 грн.
  • Сироп полуничний – 100мл.
  • Віскі – 40 мл.
  • Згущувач вершків – 2 ч.л.
  • Полуниця – 100 гр.
  • Екстракт ванілі – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Холодні вершки з’єднуємо із загусником, ванільним екстрактом та столовою ложкою цукрової пудри. Збиваємо близько 5 хвилин.

Крок 2. В окремий посуд викладаємо рикотту і всипаємо до неї цукрову пудру, що залишилася. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. Вершки перемішуємо з|із| масою з|із| сиру.

Крок 4. У глибоку ємність вливаємо полуничний сироп і втручаємося в нього віскі.

Крок 5. Вибираємо відповідну форму для десерту. На дно викладаємо третину крему. Печиво савоярді поринаємо в полуничний сироп і викладаємо на крем рівним шаром.

Крок 6. Шар з печива також обмазуємо кремом і починаємо викладати свій новий з печива.

Крок 7. Поверхня десерту обмазуємо кремом.

Крок 8. Закриваємо наш десерт шаром із скибочок полуниці.

Крок 9. Забираємо заготовку в холодильник для просочення на 4 години. Можна потримати й надалі.

Крок 10. Тірамісу із полуницею готовий. Подавайте частування до столу!