Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на воді

Для пиріжків підійде пісне дріжджове тісто. Зазвичай для його приготування використовують просту очищену воду. Однак, щоб тісто стало більш повітряним і краще наситилося киснем, звичайну воду можна замінити на газовану.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Дріжджі сухі – 7-10 гр.
  • Борошно – 550 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Масло соняшникове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Підігрійте Воду до температури 36-40 градусів, розчиніть в ній цукор, а потім додайте сухі дріжджі і пару столових ложок борошна. Все ретельно перемішайте.

2. Накрийте Миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

3. Коли опара підійде, додати в неї сіль і склянку борошна, добре перемішайте. Знову накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплі на півгодини.

4. За півгодини опара збільшиться в об’ємі в кілька разів. Додайте в неї олію і поступово вводите решту просіяне борошно. Замісіть тісто.

5. Коли тісто стане досить щільним, викладіть його на просыпанную мукою стільницю і продовжуйте вимішувати руками.

6. Миску змастіть соняшниковою олією, покладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину. Після цього можна приступати до приготування пиріжків.

Приємного апетиту!