Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами на воді
Для пиріжків підійде пісне дріжджове тісто. Зазвичай для його приготування використовують просту очищену воду. Однак, щоб тісто стало більш повітряним і краще наситилося киснем, звичайну воду можна замінити на газовану.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Дріжджі сухі – 7-10 гр.
- Борошно – 550 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Сіль – ¼ ч. л.
- Масло соняшникове – 60 гр.
Процес приготування:
1. Підігрійте Воду до температури 36-40 градусів, розчиніть в ній цукор, а потім додайте сухі дріжджі і пару столових ложок борошна. Все ретельно перемішайте.
2. Накрийте Миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
3. Коли опара підійде, додати в неї сіль і склянку борошна, добре перемішайте. Знову накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплі на півгодини.
4. За півгодини опара збільшиться в об’ємі в кілька разів. Додайте в неї олію і поступово вводите решту просіяне борошно. Замісіть тісто.
5. Коли тісто стане досить щільним, викладіть його на просыпанную мукою стільницю і продовжуйте вимішувати руками.
6. Миску змастіть соняшниковою олією, покладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину. Після цього можна приступати до приготування пиріжків.
Приємного апетиту!