Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий рецепт здобного тіста для пиріжків з сухими дріжджами на воді

Пиріжки з вишнею, яблуками, варенням, картоплею, капустою або грибами – не важливо, тісто можна замішувати за одним рецептом. Здобне тісто на воді і сухих дріжджах однаково добре підходить для смаження на сковороді і запікання в духовці.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Молоко – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Масло рослинне – 25 гр.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте до кімнатної температури. Тільки в комфортній температурі дріжджі почнуть працювати.

2. В окремій мисці змішайте сіль, цукор, сухі дріжджі. Потім влийте туди тепле молоко.

3. У миску додайте жовток, ще раз добре перемішайте масу. Накрийте Миску харчовою плівкою і залишити опару на 20-25 хвилин в теплому місці.

4. Потім додайте частинами просіяне борошно в опару і замісити тісто.

5. Додаючи борошно спостерігайте за консистенцією тесту, щоб випадково не перевищити норму борошна і не зробити тісто занадто жорстким.

6. Коли тісто стане дуже щільним, перекладіть його на стіл або дошку і продовжуйте вимішувати тісто руками.

7. Розтопіть на повільному вогні вершкове масло. По столовій ложці починайте вмішувати масло в тісто. У підсумку ви отримаєте однорідне, еластичне тісто, з яким буде легко працювати.

8. Змастіть миску олією і покласти в неї тісто. Залиште його в теплому місці на годину. Добре підійшло тісто відразу можна обробляти і ліпити пиріжки.

Приємного апетиту!