Простий і смачний рецепт тіста з сухими дріжджами для пиріжків в духовці
Для запікання пиріжків в духовці ідеально підійде здобне дріжджове тісто, приготовлене на вершковому маслі. Випічка виходить дуже повітряної, ароматною і довго не черствіє.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 550 гр.
- Дріжджі – 5 гр.
- Кефір – 300 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
Процес приготування:
1. У миску всипте дріжджі і влити кефір, перемішайте ці інгредієнти. Потім додайте сіль, цукор, яйце і розтоплене вершкове масло.
2. Борошно просійте і частинами введіть її в рідку масу. Спочатку замішують тісто лопаткою або ложкою.
3. Коли тісто стане щільним і збереться у грудку, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками протягом 10-15 хвилин.
4. Глибоку миску змастіть рослинною олією і покласти в неї тісто. Накрийте Миску харчовою плівкою, залишити тісто в теплому місці на 1-1,5 години.
5. За цей час тісто збільшиться в об’ємі і буде готовий до подальшої роботи.
Приємного апетиту!