Тісто для пиріжків з сухими дріжджами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт тіста з сухими дріжджами для пиріжків в духовці

Для запікання пиріжків в духовці ідеально підійде здобне дріжджове тісто, приготовлене на вершковому маслі. Випічка виходить дуже повітряної, ароматною і довго не черствіє.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 550 гр.
  • Дріжджі – 5 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.

Процес приготування:

1. У миску всипте дріжджі і влити кефір, перемішайте ці інгредієнти. Потім додайте сіль, цукор, яйце і розтоплене вершкове масло.

2. Борошно просійте і частинами введіть її в рідку масу. Спочатку замішують тісто лопаткою або ложкою.

3. Коли тісто стане щільним і збереться у грудку, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками протягом 10-15 хвилин.

4. Глибоку миску змастіть рослинною олією і покласти в неї тісто. Накрийте Миску харчовою плівкою, залишити тісто в теплому місці на 1-1,5 години.

5. За цей час тісто збільшиться в об’ємі і буде готовий до подальшої роботи.

Приємного апетиту!