Том ям класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Рецепт супу з готової пасти «Том ям»

Том ям – класичний тайський суп. Дослівно назва перекладається як кип’ячений гострий тайський салат. Це блюдо зі складним балансом кислоти, гостроти і солодощі, готується він досить швидко і просто.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Том ям – 4-6 ч. л.
  • Пагони пальми або бамбука – 6 шт.
  • солом’яні Гриби – 10 шт.
  • Креветки – 8 шт.
  • Мідії – за смаком.
  • Соус рибний – за смаком.
  • Сік лайма – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Вода – 1,5 л
  • Кінза – за смаком.
  • Лемонграс – 3 шт.
  • Корінь галангала – 1 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Молоко кокосове – за смаком.
  • Листя лайма – 3-5 шт.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Суп готується швидко, тому все повинно бути під рукою.

2. У каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте том ям, нарізані лемонграс, корінь галангала і листя лайма. Перемішуйте бульйон до повного розчинення пасти том ям.

3. Далі наріжте скибочками гриби і додати їх у бульйон, варіть 1 хвилину. Потім викладіть пагони пальми або бамбука.

4. Спробуйте бульйон і скорегуйте його смак цукром і рибним соусом, додайте гострий перець.

5. Наступним кроком додайте морепродукти, продовжуйте варити суп до готовності.

6. Далі додайте сік лайма і кокосове молоко.

7. Додайте подрібнену кінзу і тому ям готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!