Рецепт супу з готової пасти «Том ям»
Том ям – класичний тайський суп. Дослівно назва перекладається як кип’ячений гострий тайський салат. Це блюдо зі складним балансом кислоти, гостроти і солодощі, готується він досить швидко і просто.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Том ям – 4-6 ч. л.
 - Пагони пальми або бамбука – 6 шт.
 - солом’яні Гриби – 10 шт.
 - Креветки – 8 шт.
 - Мідії – за смаком.
 - Соус рибний – за смаком.
 - Сік лайма – за смаком.
 - Цукор – за смаком.
 - Вода – 1,5 л
 - Кінза – за смаком.
 - Лемонграс – 3 шт.
 - Корінь галангала – 1 шт.
 - Перець гострий – 1 шт.
 - Молоко кокосове – за смаком.
 - Листя лайма – 3-5 шт.
 
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Суп готується швидко, тому все повинно бути під рукою.
2. У каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте том ям, нарізані лемонграс, корінь галангала і листя лайма. Перемішуйте бульйон до повного розчинення пасти том ям.
3. Далі наріжте скибочками гриби і додати їх у бульйон, варіть 1 хвилину. Потім викладіть пагони пальми або бамбука.
4. Спробуйте бульйон і скорегуйте його смак цукром і рибним соусом, додайте гострий перець.
5. Наступним кроком додайте морепродукти, продовжуйте варити суп до готовності.
6. Далі додайте сік лайма і кокосове молоко.
7. Додайте подрібнену кінзу і тому ям готовий, можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!












