Том ям класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати домашній том ям з мідіями?

Суп том ям знайомий багатьом мандрівникам, це національне блюдо Таїланду і Лаосу. А ви знали, що це чудове блюдо можна повторити в домашніх умовах? За цим рецептом у вас вийде дуже смачний том ям з мідіями.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Лайм – 2-3 шт.
  • Молоко кокосове – 1 банку.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 4 л
  • Гриби шиітаке – 120 гр.
  • Креветки – 800 гр.
  • Соус рибний – 70 мл
  • Помідори черрі – 15 шт.
  • Паста том ям – 1 банку.
  • Курка – 1 шт.
  • Восьминіг – 500 гр.
  • Мідії – 500 гр.
  • Лемонграс – 50 гр.
  • Листя лайма – 10 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Морепродукти повністю розморозьте і очистіть. У каструлю викладіть курячу тушку, залийте її водою і поставте варитися на повільний вогонь.

2. Креветки замаринуйте в рибному соусі і лимонному соці, поставте в холодильник.

3. Креветочні панцирі опустіть у вируючий курячий бульйон і продовжуйте варити ще кілька хвилин. Потім бульйон процідіть і варіть ще півгодини.

4. Помідори черрі промийте і розріжте навпіл.

5. Гриби шиітаке очистіть, промийте, видаліть ніжки і наріжте капелюшки часточками.

6. Зріжте кінчики лемонграсу і відбийте його тильною стороною ножа. Листя лайма розімніть руками. Корінь галангала наріжте пластинками.

7. Перець чилі очистити від насіння.

8. На сковороді розігрійте олію, викладіть пасту том ям і злегка обсмажте її.

9. Потім додайте лемонграс, листя лайма і корінь галангала, продовжуйте смажити 2-3 хвилини. Потім основу для супу перекладіть в бульйон.

10. У каструлю видавіть сік одного лайма.

11. Варіть суп 10 хвилин, після цього додайте перець чилі і гриби, варіть ще 2-3 хвилини.

12. Далі додайте рибний соус, помідори черрі і кокосове молоко.

13. Через пару хвилин покладіть в суп морепродукти, варіть том ям до їх готовності.

14. В кінці додайте рубану кинзу, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Розлийте суп по тарілках, сервіруйте порції мідіями і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!