Як приготувати домашній том ям з мідіями?
Суп том ям знайомий багатьом мандрівникам, це національне блюдо Таїланду і Лаосу. А ви знали, що це чудове блюдо можна повторити в домашніх умовах? За цим рецептом у вас вийде дуже смачний том ям з мідіями.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Лайм – 2-3 шт.
- Молоко кокосове – 1 банку.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 4 л
- Гриби шиітаке – 120 гр.
- Креветки – 800 гр.
- Соус рибний – 70 мл
- Помідори черрі – 15 шт.
- Паста том ям – 1 банку.
- Курка – 1 шт.
- Восьминіг – 500 гр.
- Мідії – 500 гр.
- Лемонграс – 50 гр.
- Листя лайма – 10 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Морепродукти повністю розморозьте і очистіть. У каструлю викладіть курячу тушку, залийте її водою і поставте варитися на повільний вогонь.
2. Креветки замаринуйте в рибному соусі і лимонному соці, поставте в холодильник.
3. Креветочні панцирі опустіть у вируючий курячий бульйон і продовжуйте варити ще кілька хвилин. Потім бульйон процідіть і варіть ще півгодини.
4. Помідори черрі промийте і розріжте навпіл.
5. Гриби шиітаке очистіть, промийте, видаліть ніжки і наріжте капелюшки часточками.
6. Зріжте кінчики лемонграсу і відбийте його тильною стороною ножа. Листя лайма розімніть руками. Корінь галангала наріжте пластинками.
7. Перець чилі очистити від насіння.
8. На сковороді розігрійте олію, викладіть пасту том ям і злегка обсмажте її.
9. Потім додайте лемонграс, листя лайма і корінь галангала, продовжуйте смажити 2-3 хвилини. Потім основу для супу перекладіть в бульйон.
10. У каструлю видавіть сік одного лайма.
11. Варіть суп 10 хвилин, після цього додайте перець чилі і гриби, варіть ще 2-3 хвилини.
12. Далі додайте рибний соус, помідори черрі і кокосове молоко.
13. Через пару хвилин покладіть в суп морепродукти, варіть том ям до їх готовності.
14. В кінці додайте рубану кинзу, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Розлийте суп по тарілках, сервіруйте порції мідіями і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!