Том ям з креветками на кокосовому молоці
Том ям з креветками на кокосовому молоці – це ніжне і в той же час насичене блюдо, яке завдяки своєму оригінальному поєднанню компонентів, подарує вам справжнє смакове насолоду. А всі, хто спробують хоча б ложку, без сумнівів, будуть просити добавки!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Молоко кокосове – 300 мл
- Бульйон рибний – 300 мл
- Стебло лимонного сорго – 5 шт.
- Каффір-лайм – 5 листків.
- Корінь галангала/імбир – 3 часточки.
- Перець «чилі» – 1 шт.
- Креветки – 10 шт.
- Кінза – 5 гілочок.
- Гриби шиітаке» – 4 шт.
- Соус тайський рибний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок тростинний – ½ ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – ½ ч. л.
- Лайм – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом відварюємо шиітаке до готовності. У разі якщо цей компонент відсутній, його можна замінити печерицями або вешенками.
Крок 2. Лемонграс відбиваємо тупою стороною ножа і розрізаємо на тонкі довгасті шматочки.
Крок 3. Відрізаємо необхідну кількість галангала або імбиру.
Крок 4. Гострий перець обполіскуємо водою і розрізаємо, як показано на фото, вичищаємо все насіння.
Крок 5. Розігріваємо рослинне і кунжутне масло, протягом 60 секунд смажимо шматочки чилі і часнику.
Крок 6. Обсмажені компоненти подрібнюємо за допомогою маточки.
Крок 7. Відміряємо потрібну кількість кокосового молока і бульйону.
Крок 8. Переливаємо рибний бульйон в невелику каструльку і доводимо до кипіння, відправляємо у вируючу рідина галангал, листя каффір-лайма, а також лемонграс та власноруч приготовлену пасту – заважаємо і варимо 1-2 хвилини.
Крок 9. Далі додаємо слайсы грибів і тайський соус – витримуємо на конфорці ще 2 хвилини.
Крок 10. Потім підливаємо всю порцію молока і доводимо суп до кипіння. Балансуємо, смак сіллю, соком лайма і тростинним цукром.
Крок 11. Креветки очистити від голів, хвостів, панцирів і кишечника – закидаємо в тому ям і вимикаємо нагрівання.
Крок 12. Суп розливаємо по порційним піали і прикрашаємо листочками кінзи. Приємного апетиту!