Том ям з креветками в домашніх умовах – 8 рецептів з покроковими фото

Том ям з креветками на кокосовому молоці

Том ям з креветками на кокосовому молоці – це ніжне і в той же час насичене блюдо, яке завдяки своєму оригінальному поєднанню компонентів, подарує вам справжнє смакове насолоду. А всі, хто спробують хоча б ложку, без сумнівів, будуть просити добавки!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко кокосове – 300 мл
  • Бульйон рибний – 300 мл
  • Стебло лимонного сорго – 5 шт.
  • Каффір-лайм – 5 листків.
  • Корінь галангала/імбир – 3 часточки.
  • Перець «чилі» – 1 шт.
  • Креветки – 10 шт.
  • Кінза – 5 гілочок.
  • Гриби шиітаке» – 4 шт.
  • Соус тайський рибний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок тростинний – ½ ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – ½ ч. л.
  • Лайм – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом відварюємо шиітаке до готовності. У разі якщо цей компонент відсутній, його можна замінити печерицями або вешенками.

Крок 2. Лемонграс відбиваємо тупою стороною ножа і розрізаємо на тонкі довгасті шматочки.

Крок 3. Відрізаємо необхідну кількість галангала або імбиру.

Крок 4. Гострий перець обполіскуємо водою і розрізаємо, як показано на фото, вичищаємо все насіння.

Крок 5. Розігріваємо рослинне і кунжутне масло, протягом 60 секунд смажимо шматочки чилі і часнику.

Крок 6. Обсмажені компоненти подрібнюємо за допомогою маточки.

Крок 7. Відміряємо потрібну кількість кокосового молока і бульйону.

Крок 8. Переливаємо рибний бульйон в невелику каструльку і доводимо до кипіння, відправляємо у вируючу рідина галангал, листя каффір-лайма, а також лемонграс та власноруч приготовлену пасту – заважаємо і варимо 1-2 хвилини.

Крок 9. Далі додаємо слайсы грибів і тайський соус – витримуємо на конфорці ще 2 хвилини.

Крок 10. Потім підливаємо всю порцію молока і доводимо суп до кипіння. Балансуємо, смак сіллю, соком лайма і тростинним цукром.

Крок 11. Креветки очистити від голів, хвостів, панцирів і кишечника – закидаємо в тому ям і вимикаємо нагрівання.

Крок 12. Суп розливаємо по порційним піали і прикрашаємо листочками кінзи. Приємного апетиту!