Простий покроковий рецепт «Черепахи» в мультиварці
Дуже просто приготувати торт «Черепаха» в такому прекрасному кулінарному пристосуванні, як мультиварка. Вам потрібно лише замісити тісто, а потім зібрати і прикрасити торт по своєму смаку.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Яйця – 6-7 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Розпушувач – 10 гр.
Для крему:
- Цукор – 1 склянка
- Сметана – 600-700 мл
Процес приготування:
1. Збийте за допомогою міксера або блендера з цукром яйця до появи хорошої піни.
2. З розпушувачем розмішайте просіяне борошно вже. Замість розпушувача використовуйте 1,5 чайних ложок соди, погашеної укусом.
3. Акуратно з’єднайте суху суміш з збитими яйцями за допомогою кулінарної лопатки або віночка, щоб не було грудок від борошна.
4. Щоб спекти майбутню «Черепаху» в мультиварці, її дно треба вистелити папером для випічки, а потім по одній великій ложці вилити тісто на папір (між майбутніми коржиками повинно бути місце, інакше вони розтечуться в один великий нерівний корж).
5. В режимі «Випічка» печіть невеликі коржики 30 хвилин.
6. Поки вони остигають, зробіть крем, добре збивши сметану з цукром. Для смаку в крем можна додати ванілін, цедру лимона або апельсина, або який-небудь інший харчовий ароматизатор.
7. Після того, як всі коржики испекутся і трохи охолонуть, умочіть їх у густий крем і викладіть на блюдо у формі панцира.
8. З шести коржиків зробіть голову, хвіст і лапи.
9. Для вічко можна використовувати родзинки.
10. За бажанням можна розтопити плитку шоколаду в 100 грамів і розтопленим шоколадом нанести на спинку черепашки візерунки.
11. Подавайте тортик до столу, коли він добре просочиться кремом в холодильнику, краще всього через 6-8 годин.
Приємного апетиту!