Торт «Казка» з родзинками, маком та горіхами в домашніх умовах
Торт робиться з невеликого набору інгредієнтів, причому найбільш простих, але виходить дуже смачним і ситним. Також для його приготування не потрібно мати великого кулінарного досвіду.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для коржів:
- Борошно пшеничне – 325 гр.
- Сметана – 315 гр.
- Цукор-пісок – 270 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка;
- Сода – 1 ч. л.
- Мак – 80 гр.
- Горіхи – 80 гр.
- Ізюм – 80 гр.
Для крему:
- Цукрова пудра – 70 гр.
- Сир маскарпоне – 350 гр.
- Вершки 33% — 200 гр.
Процес приготування:
1. Олію заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно зігрілось і стало м’яким. Викладіть його в глибоку миску і збийте з цукром до пишного стану.
2. Вводите в суміш яйця по одному, кожен раз після додавання перемішуючи крем ще пару хвилин.
3. Окремо сметану з’єднайте з сіллю, потім додайте до масляній основі і добре перемішайте.
4. Сіль і борошно просійте і по частинах введіть в тісто, ретельно і акуратно перемішуючи до однорідності. Розділіть отриману масу на три частини, для трьох різних коржів відповідно.
5. В першу миску з тестом додайте мак і перемішайте, щоб він рівномірно розподілився.
6. Горіхи промийте, при необхідності очистіть від лушпиння, обдавши окропом, і покришіть. Висипте в другу миску з тестом, також перемішайте.
7. У третю миску додайте попередньо промитий ізюм. Все тісто розлийте по формах, для акуратності та зручності краще брати роз’ємні. Випікати коржі потрібно близько 25 хвилин в розігрітій до 200 С духовці.
8. Для крему вершки і сир треба брати обов’язково охолодженими, інакше вони можуть просто не взбиться. Помістіть всі інгредієнти в глибоку чашу і почніть перемішувати міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи її до максимуму. Якщо все зроблено правильно, то досить швидко крем з рідкого стане більш щільним, що буде помітно по слідах від віночка. В залежності від потужності міксера, на це може піти близько 5 хвилин.
9. Коли коржі спеклися, приберіть їх остигати. Краще залишити їх на решітці, щоб внизу не збирався конденсат, або підкласти пергамент або паперові рушники. Якщо у коржа утворилася при випічці невелика шапочка, акуратно зріжте її та за необхідності поділіть один корж на декілька, в залежності від його товщини.
10. Так як в даному випадку торт буде збиратися з 6 коржів, зручніше за все робити це в кільці, щоб торт не роз’їжджався в різні сторони. Якщо у вас кільце від рознімної форми, то його можна буде легко зняти з зібраного торта. Але якщо це кондитерське кільце для вирубки коржів, то рекомендується скористатися бар’єрної стрічкою.
11. Покладіть перший корж і рівномірно промажте його кремом. Продовжуйте так робити, поки коржі не закінчаться. Не забудьте залишити трохи крему на фінальну обмазку торта, або зробіть крем на масляній основі, він краще підходить для вирівнювання та декорування об’ємними елементами.
12. Акуратно зніміть кільце з зібраного торта покрийте його зовні кремом. Як обсипання можна використовувати покришені бісквітні шапочки, які ви зрізали з коржів.
13. Декорувати торт можете на свій розсуд: крихтою, об’ємними квітами з крему, чи залишити мінімалістичним білим. Головне – дайте йому відстоятися в холодильнику 6 годин, щоб крем просочив коржі.
Приємного апетиту!