Покроковий рецепт приготування торту «Казка» з кремом Шарлот
Смачний і ароматний торт з класичним кремом Шарлот готується настільки просто, що навіть у новачків виходить нітрохи не гірше, ніж готують в кондитерських. Він не вимагає багато часу для приготування, але завдяки своїй ситності буде довго радувати вас смачною закускою до чаю.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для коржів:
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Сарах-пісок – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
Для просочення:
- Вода – 115 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Для крему Шарлот:
- Яйце – 2 шт.
- какао Порошок – 1 ст. л.
- Молоко – 125 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 185 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Цукор ванільний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Просійте необхідну кількість борошна через дрібне сито, щоб позбутися від грудочок. Також просеянная борошно насичена повітрям, завдяки чому бісквіт вийде пишним і легким.
2. Акуратно відокремте білки від жовтків. Уважно стежте за тим, щоб посуд для збивання була абсолютно сухою. Всипте в нього 2/3 цукру, і з допомогою міксера збийте до стану щільною стійкої піни. Потім додайте цукор, що залишився і продовжуйте збивати ще протягом кількох хвилин, по одному додаючи в масу жовтки. По частинам введіть просіяне борошно, акуратно і ретельно перемішуючи, щоб не ушкодилася ніжна пишна текстура.
3. Отримане тісто вилийте в застелену пергаментом форму і поставте випікатися в духовку при 180 С протягом 30 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки і використовуваної форми, тому може відрізнятися від зазначеного. Випечений бісквіт вийміть з духовки, перекладіть на решітку і залиште остигати. Розпустіть корж на потрібну вам кількість шарів.
4. Щоб коржі були більш м’які і не такі сухі, зваріть цукровий сироп: у сотейнику змішати воду з цукром, нагрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться і рідина трохи не загусне. Зніміть з вогню, влийте столову ложку коньяку для ароматності і залиште до повного охолодження.
5. Для приготування крему потрібно зробити заварную основу. Для неї в сотейник влийте молоко, додайте жовтки і цукор. Поставте на слабкий вогонь і, безперервно помішуючи, доведіть суміш до легкого кипіння. Суміш потрібно нагрівати повільно, інакше жовтки згорнутися і підуть пластівцями. Варіть крем 5-7 хвилин, поки по консистенції і кольору він не стане нагадувати згущене молоко. Зніміть з вогню, перелийте в інший посуд, накрийте плівкою в контакт і остудіть до кімнатної температури.
6. Розм’якшене масло збийте міксером з ванільним цукром на максимальній швидкості протягом 5 хвилин. Воно повинно буде побіліти і стати більш пишним. Невеликими порціями додайте в масло заварную основу, кожен раз ретельно все перемішуючи. В кінці влийте столову ложку коньяку.
7. Поділіть вийшов крем навпіл. Від однієї половини відокремте ще кілька столових ложок крему для фарбування в рожевий і зелений. Другу половину залиште білою, а в решту вмішайте какао до отримання однорідного кольору.
8. Просочити коржі з одного боку отриманим цукровим сиропом і промажте зверху незабарвленим кремом. Зберіть торт, поставивши коржі один на одного, і промажте отриману конструкцію з трьох сторін. Можете посипати зверху тонким шаром какао, а пофарбованими частинами крему за допомогою кондитерських мішків зробити класичне прикраса у вигляді шоколадних бортиків з квітами. Готовий торт повинен настоятися в холодильнику кілька годин.
Приємного апетиту!