Неймовірно смачний домашній торт «Казка» з заварним кремом
Незважаючи на те, що заварний крем готується довше і складніше багатьох інших, він виходить набагато смачніше, дуже щільний і добре тримає форму, що відмінно підходить для прикраси тортів об’ємними елементами, наприклад, квітами.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для бісквіта:
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
Для просочення:
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Для Крему:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Молоко – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Какао – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Акуратно відокремте білки від жовтків. Білки перекладіть в чашу і почніть збивати на невеликій швидкості.
2. Поступово збільшуючи швидкість міксера, частинами всипайте цукор, даючи йому повністю розчинитися в масі.
3. Як тільки білкова піна стане щільною та стійкою, слідом за цукром по одному введіть жовтки. Перемішувати до тих пір, поки жовток не перемішається з білком, або поки маса не зіб’ється до стійких піків.
4. Обов’язково просіваючи через дрібне сито, частинами вводите в білкову масу борошно. Перемішуйте дуже акуратно, щоб не пошкодити пористу структуру, інакше бісквіт вийде щільним.
5. Вимішувати таке тісто найкраще лопаткою, складывающими рухами знизу вгору.
6. В прямокутну форму, застелену пергаментом, викладіть бісквітне тісто і розрівняти за допомогою лопатки. Випікайте бісквіт в розігрітій до 180 С духовці протягом 25-30 хвилин, в залежності від розмірів форми.
7. Коли час вийде, вимкніть духовку і відкрийте дверцята, щоб бісквіт повільно остигав. Через 10-15 хвилин дістаньте його з духовки, вийміть з форми і перекладіть на решітку, щоб він охолов до кімнатної температури. Видаліть пергамент.
8. У сотейнику змішати яйце, молоко і цукор. Поставте на маленький вогонь і поступово доведіть до слабкого кипіння, постійно помішуючи. Слідкуйте за тим, щоб суміш не перегрівалася, інакше яйце згорнеться. Варіть вміст сотейника після закипання ще 3-5 хвилин, щоб суміш загусла.
9. По консистенції і кольору заварний крем буде нагадувати згущене молоко. Перелийте його в миску, щоб він швидше охолонув, і накрийте плівкою в контакт.
10. Поки крем остигає, приготуйте для просочення коржів. Для цього в маленькій каструлі змішайте воду і цукор, поставте на середній вогонь і прогрівайте суміш, поки цукор повністю не розчиниться, а рідина придбає злегка золотавий відтінок і стане більш густий. Зніміть з вогню, влийте ложку коньяку, перемішайте і також залиште остигати.
11. Коли охолов заварний крем, візьміть розм’якшене вершкове масло і збийте його в глибокій тарі з ванільним цукром, поки маса не побіліє і не стане пишною.
12. Частинами введіть заварную основу в масляний крем, ретельно вимішуючи. Маса повинна вийти гладкою, пишною і блискучою. Поділіть крем на кілька частин. В одну вмішайте какао, а решта фарбуйте харчовими барвниками на ваш розсуд.
13. Розділіть бісквітну буханець на три коржі і просочіть їх цукровим сиропом. Зверху рівним шаром розкласти заварний крем.
14. Зберіть торт і намажте тонким шаром незабарвленого крему з трьох сторін.
15. Якщо ви як-небудь підганяли форму бісквітів під бажану вами, обрізки можна використовувати для обсипання боків. З шоколадного крему сформуйте бортики і прикрасьте їх масляними квітами і листям. Дайте торту просочитися протягом кількох годин у холодильнику.
Приємного апетиту!