Торт з печива з фруктами, сметаною і желатином без випічки
Цей фруктовий торт без випічки підкорить кожного з першого погляду! Легкий, освіжаючий десерт на основі сметанного крему з желатином подарує масу приємних смакових відчуттів! Такий смачний і оригінальний торт зможе прикрасити не тільки сімейне чаювання, але і святковий стіл.
Час готування: 6 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Печиво – 400 гр.
- Сметана – 500 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Желатин – 30 гр.
- Вода – 100 мл
- Полуниця 400 гр.
- Ананаси консервовані – 400 гр.
Процес приготування:
1. Помістіть желатин в невелику ємність, залийте його водою. Залиште приблизно на 20 хвилин для набухання. Якщо інструкцією до желатину передбачено інше час, орієнтуйтеся на нього.
2. Після набухання желатин необхідно розтопити до рідкого стану. Важливо не кип’ятити його.
3. У глибокій мисці змішайте сметану і цукор. Все ретельно перемішайте (можна міксером), щоб цукор повністю розчинився.
4. Після цього влийте в сметанний крем розтоплений желатин, ще раз все збийте.
5. Печиво розламайте на шматочки середнього розміру.
6. Полуницю промийте і поріжте кружечками.
7. Ананаси необхідно дрібно порізати – на 6-8 частин.
8. Сметанний крем з желатином викладаємо в миску з печивом, все перемішуємо. Залиште трохи крему, щоб потім промазати їм верхню частину торта.
9. Відповідну за формою і розміром ємність застелити харчовою плівкою або целофановим пакетом.
10. Половину основи з печива і крему викладаємо в підготовлену ємність.
11. Потім робимо шар з полуниці.
12. Слідом викладаємо ананаси.
13. Поверх фруктів розподіляємо залишилася основу з печива і крему.
14. Наступний крок – акуратно перевертаємо ємність з тортом на плоске блюдо, знімаємо форму і целофан.
15. Залишеним раніше намажте кремом торт.
16. Прикрасьте десерт з полуницею та ананасами. Поставте торт в холодильник до застигання приблизно на 6 годин (краще на ніч).
17. Торт без випічки печива з фруктами, сметаною і желатином готовий!
Приємного вам чаювання!