Тріска в вершковому соусі на сковороді
Тріска в вершковому соусі на сковороді завжди виходить надзвичайно ніжною і соковитою, рибка, приготовлена таким способом, розходиться по волокнах при мінімальному тиску приладами. До столу можна подавати з вашим улюбленим гарніром: білим рисом, вареною картоплею або іншими овочами.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Стейки тріски – 4 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Петрушка – 15 гр.
- Вершки 20% – 150 мл
- Часник – 2 зуб.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Стейки чистимо від луски, обполіскуємо і обсушуємо, натираємо спеціями і обсмажуємо на олії до рум’яного кольору з двох сторін.
Крок 2. В окремій сковороді обсмажуємо борошно на розтопленому вершковому маслі до світло-коричневого кольору при постійному помішуванні.
Крок 3. Основу доповнюємо пропущеним через прес часником, сіллю і вершками – на невеликому полум’ї тушкуємо до загустіння.
Крок 4. В останню чергу додаємо рубану петрушку, розмішуємо і прибираємо з конфорки.
Крок 5. Стейки кладемо на сервірувальну тарілку і щедро поливаємо соусом – дегустуємо. Приємного апетиту!